Πρόεδρος Κομισιόν: Από σήμερα η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ του SURE

Τελευταία Ενημέρωση:

Την ικανοποίησή της και την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού εκφράζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε μία ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και είμαι πεπεισμένη ότι ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια. Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την ώρα που ξεκίνησαν να διαρρέουν οι τιμές του εμβολίου της Moderna για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Άμεση η πρόσβαση της Ελλάδας στον μηχανισμό SURE

Παράλληλα, ανέφερε ότι από σήμερα η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο ποσό του προγράμματος SURE, το οποίο θα βοηθήσει επιχειρήσεις, αλλά και εργαζόμενους που επλήγησαν από την πανδημία.

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο (σήμερα) η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό», σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στόχος οι υγιείς εταιρείες που πλήττονται από την κρίση

«Στόχος είναι να πεις στις υγιείς εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν, και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά», σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Aναφορικά με την εκταμίευση των χρημάτων του Νext Generation EU, η κ. Φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXT GENERATION EU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα, αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη-μέλη».


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...