Έμειναν να κοιτούν την οθόνη οι μικροί μαθητές – Προβλήματα με την τηλεκπαίδευση για τα Δημοτικά Σχολεία

Petite Perle 300×250

Ούτε μια ώρα δεν άντεξε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης για τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, με αποτέλεσμα να περιμένουν μπροστά από τις οθόνες για να καταφέρουν να συνδεθούν διαδικτυακά με τον δάσκαλο.

Σε πολλές περιοχές του Μαλεβιζίου και του Ηρακλείου γονείς αναφέρουν ότι δεν κατάφεραν να συνδεθούν και ότι το σύστημα είτε "κράσαρε", είτε εμφανίζει προβλήματα.

Ωστόσο, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που ενώ μπήκαν οι μαθητές, δεν τα κατάφεραν οι δάσκαλοι.

Μόνο την πρώτη ώρα και συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι, δάσκαλοι και μαθητές έχοντας δίπλα τους γονείς σε ρόλο… προγραμματιστή, κατάφεραν να συνδεθούν κανονικά στην πλατφόρμα webex. Την 2η ώρα και μετά η πλατφόρμα απλώς κατέρρευσε…

Ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποιοι κατάφερναν να συνδεθούν για λίγα λεπτά, κατήγγειλαν πως δεν είχαν εικόνα ή δεν είχαν ήχο (ή ο ήχος ήταν πολύ κακής ποιότητας). 

Από την πλευρά τους, πάντως, πηγές του Υπουργείου Παιδείας έκαναν λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις» που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σύνδεσή τους και υποστήριζαν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 15.51 σήμερα, ήταν «συνδεδεμένα πάνω από 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές».

Σημειώνεται ωστόσο ότι το σύνολο των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία ανέρχεται σε 722.851, ενώ το σύνολο των τμημάτων αγγίζει τα 46.751. Βεβαίως, ο αριθμός των τμημάτων είναι μεγαλύτερος, καθώς συνδέονται και εκπαιδευτικοί για να κάνουν δοκιμαστικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ