Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένο ηλικιωμένο ζευγάρι μετά την κακοκαιρία: Δεν έχουμε νερό να πιούμε

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη την περασμένη εβδομάδα. Ζευγάρι ηλικιωμένων κτηνοτρόφων ζητά βοήθεια καθώς ζουν εδώ και μία εβδομάδα εγκλωβισμένοι στο ποιμνιοστάσιό τους, στη Γάλιπε, χωρίς νερό τροφή και φάρμακα.

«Φάρμακα δεν έχουμε. Δεν μπορούμε να πάμε να πάρουμε. Διακινδυνεύει το αυτοκίνητό μας. Δεν έχουμε νερό να πιούν ούτε τα ζώα, ούτε εμείς», τόνισε στο Δελτίο Ειδήσεων της Κρήτη TV η κ. Αλεξάνδρα, μία εκ των εγκλωβισμένων.

Το οδικό δίκτυο έχει σχεδόν εξαφανιστεί και άνθρωποι όπως η 70χρονη μαζί με το σύζυγό της έχουν αποκλειστεί στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χωρίς κανένα εφόδιο τόσο για τους ίδιους όσο και τα ζώα τους που γλίτωσαν από τους ορμητικούς χειμάρρους αναφέρει το neakriti.gr.

Τα προηγούμενα 24ωρα ερπιστριοφόρα του Δήμου Χερσονήσου έκαναν προσπάθεια να φτάσουν μέχρι την κτηνοτροφική εγκατάσταση όπου είναι εγκλωβισμένο το ζευγάρι, όμως η βατότητα του δρόμου δεν είναι καν υποτυπώδης.

Εδώ και μία εβδομάδα άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν στα ζώα τους, διανύοντας αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων και κουβαλώντας στους ώμους τους λίγο νερό ή λίγη τροφή.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων κτηνοτρόφων ζει όλες αυτές τις ημέρες ανάμεσα στα ζώα τους που έχουν πνιγεί και όσα απέμειναν να κινδυνεύουν να πεθάνουν.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ