Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Εκτεταμένη κυκλωνική δραστηριότητα θα επικρατήσει από σήμερα Πέμπτη 19/11 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Αποτέλεσμα θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και η εκδήλωση βροχών, καταιγίδων και χιονοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος αυτής.Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει και τα πρώτα χιόνια στα Βαλκάνια.

Στην χώρα μας σταδιακή ενίσχυση παρουσιάζουν οι άνεμοι στο Αιγαίο Έτσι, από χθες το μεσημέρι επικρατούν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Ένα αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί έως τις πρώτες ώρες σήμερα πάνω από το Νότιο Αιγαίο, όπου και αναμένεται να παραμείνει στροβιλιζόμενο έως και αύριο. Το χαμηλό αυτό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου καθώς και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, καθώς και στην Κρήτη όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ