Ένταξη χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Καστέλι Δήμου Μινώα Πεδιάδας» στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκε – σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών – το έργο «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Καστέλι Δήμου Μινώα Πεδιάδας», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μίνωα Πεδιάδας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή της Α’ φάσης ενός κλειστού γυμναστηρίου στο Καστέλι και περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

  1. Εκσκαφές
  2. Θεμελίωση 
  3. Σκελετός κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα 
  4. Τοιχοποιία από οπτοπλινθοδομή
  5. Μεταλλική στέγη κτιρίου – μόνωση
  6. Υποδομή της Η/Μ εγκατάστασης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 808.000,00 € εκ των οποίων τα 600.000 € αφορούν χρηματοδότηση μέσω του «Φιλόδημος ΙΙ» και τα 208.000 € προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Αναφορικά με την ένταξη του εν λόγω έργου ο Δήμαρχος Μ. Φραγκάκης επισημαίνει τα εξής:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ως Δημοτική Αρχή την ένταξη ενός ακόμα έργου – αυτού της κατασκευής ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Καστέλλι – στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του Φιλόδημου, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει μια εστία άθλησης της νέας γενιάς στην περιοχή. Η ένταξη της α’ φάσης του έργου αυτού, ήρθε σε συνέχεια ενεργειών και διεκδίκησης της παρούσας δημοτικής αρχής – με την υποβολή συμπληρωματικών τεχνικών δελτίων και δικαιολογητικών – στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΣ στη βάση του αρχικού αιτήματος χρηματοδότησης που είχε υποβληθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2019, επιβεβαιώνοντας τον τρόπο και τη θεσμική συνέχεια που οφείλει να διέπει τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης»


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...