Εθνική Ελλάδας: Οι αντίπαλοι για το Μουντιάλ

Η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Σλοβενία έφερε 0-0 κι έχασε την πρωτιά, αλλά και μία δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την συμμετοχή της στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 .

Τώρα θα πάει από έναν πιο δύσκολο δρόμο, αυτόν των προκριματικών. Τα γκρουπ (και τους περιορισμούς που υπάρχουν προς το παρόν) τα αναφέραμε μετά τον αγώνα με τους Σλοβένους. Η Εθνική ομάδα παρά την ισοπαλία και τη δεύτερη θέση, ανέβηκε στο τρίτο γκρουπ και στην κλήρωση που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, ελπίζει να έχει και την τύχη με το μέρος της.

Όπως συνηθίζεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, γνωρίζουν όλοι ότι τα μεγαθήρια είναι στο πρώτο γκρουπ. Οι παγίδες, όμως, είναι στο δεύτερο, το τρίτο (που είμαστε εμείς) και το τέταρτο. Στο τέταρτο για παράδειγμα, είναι οι Σλοβένοι που μας άφησαν δεύτερους στο Nations League. Εκεί είναι το μυστικό. Να έχεις από το δεύτερο και το τέταρτο γκρουπ έναν αντίπαλο στα μέτρα σου. Οι βαθμοί, ούτως ή άλλως, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι τώρα στην ελίτ, να μοιραστούν.

Η ευπρόσδεκτη Δανία

Στο πρώτο γκρουπ, πάντως, δεν είναι όλες αχτύπητες ομάδες. Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο, που ήρθαν πρώτες στους ομίλους τους στο Nations League, θα μπουν επικεφαλής σε όμιλο πέντε ομάδων κι όχι έξι, όπως θα είναι οι υπόλοιποι. Αυτές φυσικά είναι όλες ανεπιθύμητες. Όπως, βέβαια, είναι η Γερμανία, και η Αγγλία.

Υπάρχει η Πορτογαλία που μας ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάθε χρόνο και πιο δυνατή, η πάντα επιθετική Ολλανδία και οι Κροατία με τη Δανία. Η τελευταία ασφαλώς είναι το λαχείο. Όσο για την Κροατία, είναι δευτεραθλήτρια κόσμου, αλλά ο Μόντριτς πάτησε τα 35 και ο Ράκιτιτς σταμάτησε. Ενδεχομένως να είναι  μία επιλογή. Έχει πολύ ταλέντο, βέβαια, μας πέταξε εύκολα εκτός στα μπαράζ πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο, δεν είναι Ισπανία ή Γαλλία κι όλα τα άλλα μεγαθήρια.

Ρουμανία, Σλοβακία

Στο δεύτερο γκρουπ, εκεί όπου είναι το πρώτο μυστικό οι ευπρόσδεκτες είναι ασφαλώς η Ρουμανία και η Σλοβακία. Υπάρχουν ακόμα η Πολωνία με Λεβαντόφσκι και μία τρομερή φουρνιά δίπλα του, η Ελβετία, που ανήκει πλέον στις υπολογίσιμες δυνάμεις, η Ουαλία με το κλασικό βρετανικό στυλ και τον Μπέιλ, η αθλητική Σουηδία και επίσης Αυστρία, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία. Η κάθε μία έχει τα θετικά και τα αρνητικά. Η τελευταία για πολλούς λόγους είναι καλό να την αποφύγεις.

Λουξεμβούργο, Γεωργία

Στο τέταρτο γκρουπ, όποια ομάδα από Λουξεμβούργο ή Γεωργία τύχει στην Εθνική, θα είναι λουκούμι. Φυσικά και η Λευκορωσία. Η Βουλγαρία ούτε κρύο ούτε ζέστη, το Ισραήλ δεν είναι να το υποτιμήσεις, ενώ για πολλούς λόγους, ως Ελλάδα δεν θες στον όμιλο Σκόπια, Αλβανία, τους ταλαντούχους Μαυοβούνιους και φυσικά τους Βόσνιους, που έχουν σκληρή έδρα (λογικά μπορεί να υπάρχουν τότε οπαδοί). Άλλο κλίμα θα συναντήσει από το δεύτερο γκρουπ, για παράδειγμα, η Σουηδία, η Πολωνία, η Ουαλία κι άλλο η Ελλάδα…

Από το πέμπτο κι έκτο γκρουπ δεν υπάρχει λόγος να συζητάς από πλευράς δυναμικότητας τι θες ή όχι. Καλό θα ήταν, πάντως, η Εθνική για «άλλους» λόγους, να μην παίξει από το πέμπτο γκρουπ με Κόσοβο ή Αζερμπαϊτζάν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ