Ηράκλειο: Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις έφεραν στην επιφάνεια… βόμβες

Petite Perle 300×250

Επί ποδός πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού

Οι πρόσφατες θεομηνίες στην Κρήτη εκτός από τις τεράστιες καταστροφές σε οικίες, καταστήματα και οδικό δίκτυο προκάλεσαν και πονοκέφαλο σε ΕΛ.ΑΣ. και στρατό, καθώς η διάβρωση του εδάφους είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια…«θησαυροί» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ελληνική αστυνομία και ο στρατός δέχονται σχεδόν καθημερινά κλήσεις από πολίτες για τον εντοπισμό βλημάτων του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τις τελευταίες μέρες είναι συχνό φαινόμενο οι ανακαλύψεις από ιδιώτες τέτοιων παλιών πυρομαχικών εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και τις διάβρωσης του εδάφους, ειδικά στη περιοχή Πρασάς αλλά και γενικά στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση πυροτεχνουργοί του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέπτονται περιοχές προκειμένου να αναγνωρίσουν και να περισυλλέξουν τα εν λόγω πυρομαχικά.

bomba

Το μεσημέρι της Τετάρτης πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να απομακρύνει βόμβα από χωράφι πολίτη, ο οποίος την εντόπισε και ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επρόκειτο για ανενεργή αεροπορική βόμβα από την περίοδο του β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν ανενεργή.

Ο πυροτεχνουργός την περισυνέλεξε προκειμένου να καταστραφεί.

Πηγή: cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ