Κορωνοϊός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Προληπτικά τεστ στους αστυνομικούς μετά τα κρούσματα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να διενεργήσει μοριακά τεστ στους αστυνομικούς του Ηρακλείου μετά και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αναμένεται να διενεργηθούν σε πρώτη φάση 70 τεστ ενώ οι αστυνομικοί που θα εξεταστούν έχουν λάβει ειδοποίηση από τις υπηρεσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι από κορωνοϊό πριν από ένα μήνα είχε προσβληθεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ενώ τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι δύο ακόμα αστυνομικοί νοσούν και αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα της νόσου.

Μάλιστα η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης είχε εκφράσει παράπονα για τη μη διενέργεια τεστ στους αστυνομικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά και το νέο κρούσμα του Covid-19 σε αστυνομικό (ανώτατο αξιωματικό) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν ποιο πρωτόκολλο ακολουθείται όταν ένας εργαζόμενος βρεθεί θετικός και τι ισχύει όταν βρεθεί θετικός ένας αστυνομικός, διαπιστώνουμε να ακολουθούνται διαφορετικές προσεγγίσεις.

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου είχαμε ένα θετικό κρούσμα και έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, 60 στον αριθμό. Σε εργοστάσια και σε βιομηχανίες που παρουσίασαν κρούσματα έγιναν σχεδόν στο σύνολο πάνω από 300 τεστ στους εργαζόμενους.

Στην Δ.Α. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν μόνο 20 τεστ, τη στιγμή που εργάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο 300 αστυνομικοί, καθώς και αρκετοί πολίτες εισέρχονται σε καθημερινή βάση για
διάφορα ζητήματα.

Διερωτόμαστε, οι αστυνομικοί δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν άτομα υψηλού κίνδυνου ή μήπως είναι άτρωτοι;

Τελικά, άλλα πρωτόκολλα ισχύουν για τους υπόλοιπους και άλλα για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας;

Τι φοβούνται και δεν κάνουν τεστ σε όλο το προσωπικό όπως θα έπρεπε;».

Πηγή: cretapost.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...