Λαϊκή Συσπείρωση: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης

Petite Perle 300×250

Η εμφάνιση 3 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 στο κεντρικό κτίριο της περιφέρειας στο Ρέθυμνο και οι καταγγελίες των εργαζόμενων φέρνουν, για άλλη μια φορά, στην επιφάνεια τα ελλιπή μέτρα προστασίας της Υγείας, μπροστά στην κρίσιμη και έκτακτη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της περιφέρειας -και όχι μόνο – και συνολικά ο λαός της Κρήτης.

Δεν είναι τυχαία η εμφάνιση των κρουσμάτων στη Δ/νση Τεχνικών Έργων, υπηρεσία, που η υποστελέχωση και συνεπώς η εντατικοποίηση της δουλειάς και η εξάντληση των εργαζόμενων έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Όμως ακόμη και μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων, δεν έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας οι υπηρεσίες του κτιρίου, παραβιάζοντας έτσι το πρωτόκολλο διαχείρισης συρροής κρουσμάτων σε οργανική μονάδα και βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων και του κοινού.

Η περιφερειακή αρχή Κρήτης, διατυμπανίζει ότι είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά της πανδημίας, όμως συντάσσεται με την κυβερνητική πολιτική, που αποθεώνει την ατομική ευθύνη, για να κρύψει την ανευθυνότητα του κράτους. Κουκουλώνει τα κενά και τις ελλείψεις στην επαρκή στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, στα μέτρα για τα σχολεία και τα ΜΜΜ, στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στη θωράκιση των δημόσιων δομών Υγείας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί :

  • Να ικανοποιηθούν αμέσως τα δίκαια αιτήματα του σωματείου εργαζομένων της Π.Ε. Ρεθύμνου για την προστασία της υγείας τους και του κοινού.
  • Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, με προσλήψεις γιατρών εργασίας και προσωπικού καθαριότητας για την ενίσχυση των όρων υγιεινής στους χώρους εργασίας.
  • Τακτικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στο σύνολο των εργαζομένων, με έμφαση στις υπηρεσίες που έχουν επαφή με κοινό.
  • Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων, εξασφάλιση αδειών σε όσους εργαζόμενους απαιτείται, πέρα της κανονικής.
  • Να καλυφθούν εδώ και τώρα ΟΛΑ τα κενά και οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης.

της περιφέρειας Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ