Στο Ιπποκράτειο από το πρωί οι 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Petite Perle 300×250

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έφτασαν νωρίς το πρωί οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη που αποφάσισαν να βοηθήσουν εθελοντικά στην μάχη που δίνουν οι γιατροί με τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Οι δέκα νοσηλεύτριες πήραν την πρωτοβουλία να ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει πιάσει «κόκκινο» καθώς ελάχιστες είναι οι ελεύθερες κλίνες στις ΜΕΘ.

Οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη έφτασαν χθες το βράδυ στην Θεσσαλονίκη όπου τις υποδέχτηκαν με λουλούδια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και από σήμερα πιάνουν δουλειά. Μάλιστα, φτάνοντας με υπηρεσιακά οχήματα έξω από το Ιπποκράτειο, μία από αυτές έκανε το σήμα της νίκης. Θα παραμείνουν για έναν μήνα στο Ιπποκράτειο, με την πρωτοβουλία τους να χαιρετίζεται από τον Βασίλη Κικίλια.

Μάλιστα κι άλλοι νοσηλευτές από άλλες περιοχές της χώρας, θα ταξιδέψουν άμεσα για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν κι αυτοί στο δύσκολο έργο που έχει το ιατρικό προσωπικό στην πόλη.

Το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς και έξι ακόμη νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής από το Αργος και τα Ιωάννινα, αντιστοίχως, αλλά και από τα Γρεβενά.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ