Μια αγκαλιά το Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Προσφορά βοήθειας στους πληγέντες του Δήμου Χερσονήσου

Λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Χερσονήσου η βοήθεια από όλο το Μαλεβίζι έφτασε στον προορισμό της. Τρία αυτοκίνητα με δεκάδες κούτες με τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, σεντόνια, ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, καθαριστικά κ.ά μεταφέρθηκαν από το Σύλλογο Γυναικών Μαλβαζία στο ΚΑΠΗ των Μαλίων, όπου τα παρέλαβε ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων για να τα διανέμει στους κατοίκους της περιοχής.

Ωστόσο, αύριο Σάββατο άλλα τρία αυτοκίνητα θα μεταφέρουν εκ νέου πράγματα στους πληγέντες. Ανάμεσά τους και δύο μονά κρεβάτια με τα στρώματά τους και κομοδίνα που θα μεταφερθούν με το όχημα που διαθέτει ο προέδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης.

Άμεση ανταπόκριση

Από την πρώτη στιγμή, που οι εικόνες της καταστροφής έφτασαν στους δέκτες μας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι κάτοικοι του Δήμου Μαλεβιζίου δεν έμειναν αδιάφοροι και έσπευσαν να προσφέρουν όχι από το περίσσεμα, αλλά από το υστέρημά τους.
Πρώτος ο Σύλλογος Γυναικών Μαλβαζία, το ίδιο βράδυ της καταστροφής, με κατεπείγουσες διαδικασίες και με μία ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στην προσπάθεια βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των οικισμών σε πρωταγωνιστικό ρόλο να συγκεντρώνουν ρούχα, κουβέρτες, σεντόνια, τρόφιμα και καθαριστικά στους χώρους τους και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στον Σύλλογο Γυναικών Μαλβαζία.

Η αλυσίδα που στήθηκε ήταν μεγάλη, η οποία μπροστά στη θέληση για στήριξη κανένα εμπόδιο και καμία καραντίνα δεν ήταν ικανά να τη σπάσουν. Ανάμεσα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους που βοήθησαν είναι οι: Γαζίου, Αγίας Μαρίνας, Κρουσώνα, Δαμάστας, Κορφών, Καλεσών, Καβροχωρίου, Τυλίσου, Μονής, Κεραμουτσίου, Παλαικάστρου, Αστυρακίου και ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς (Ανασεμνιά).

Αρκετοί επίσης ήταν και οι αιρετοί που πέρασαν από τον χώρο του Συλλόγου Γυναικών Μαλβαζία για να προσφέρουν πράγματα προς τους πληγέντες μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Χρύσα Λυρώνη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμουτσίου Πόπη Θραψανιωτάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και επιχειρήσεις του Δήμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Τα λευκά είδη που παραδόθηκαν στον Σύλλογο ήταν από την κ. Ελευθερία Παραδεισανού που διαθέτει το κατάστημα "Εστία" στο Τσαλικάκι.

Στήριξη από τα Σχολεία του Γαζίου

Ανάλογη ήταν και η στήριξη των πολιτών στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Γαζίου.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν στον χώρο του σχολείου παρέλαβε ο Δήμος Χερσονήσου, αφού πρωτίστως είχαν διαχωριστεί και συσκευαστεί από τα μέλη του Συλλόγου. Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσήλθαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια προσφοράς και βοήθειας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Εμμανουήλ Σεργάκη, αποκλειστικό Αντιπρόσωπο Κρήτης της εταιρείας GLO-CHEM για την ευγενική προσφορά του".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ