Στην τελική ευθεία για πληρωμή του κορονοεπιδόματος σε παραγωγούς λαϊκών αγορών

Petite Perle 300×250

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γεώργιου Ψυχογιού, «όσον αφορά τώρα τις λαϊκές αγορές, σας λέω ότι θα πληρωθούν 1.500 ευρώ μέχρι τέλος Νοεμβρίου, θα πιστωθούν δηλαδή στους λογαριασμούς τους μέχρι τέλος Νοεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το σχετικό πλαίσιο, το ύψος του κατ΄ αποκοπή ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως:

  • σε 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19
  • σε 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19
  • σε 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19.

Η συνολική ενίσχυση που μπορεί να λάβει ο παραγωγός, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση που έχει λάβει βάσει του τμήματος 3.1 του Προσωρινού Πλαισίου από οποιαδήποτε πηγή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Στο ποσό των 100.000 ευρώ περιλαμβάνονται κάθε μορφής φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ