ΚΚΕ: Προκλητική η κυβέρνηση να δίνει πανωπροίκια στους κλινικάρχες την ώρα που ο λαός υποφέρει

Petite Perle 300×250

Εξαρχής θα έπρεπε να υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης ενιαίος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ένταξη του ιδιωτικού τομέα με επίταξη χωρίς αποζημιώσεις, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real FM» το πρωί του Σαββάτου.

Είναι πρόκληση την ώρα που ο λαός καλείται να κάνει εκ νέου θυσίες, η κυβέρνηση να κάνει παζάρια με τους κλινικάρχες και να τους δίνει τελικά πανωπροίκια.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή απαιτούσε την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε ως λάστιχο τα πρωτόκολλα υγείας στον τουρισμό, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου καταγράφεται ακόμα και σήμερα συνωστισμός. Η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που της έδωσε ο λαός με την υπεύθυνη στάση του και άφησε αθωράκιστη τη χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κατήγγειλε επίσης, ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 500 εκατομμύρια ευρώ κι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.

Όσον αφορά τις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, επισήμανε ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα εκ μέρους των διαδηλωτών και δεν υπήρχε κανένας λόγος να χτυπήσει η αστυνομία κατ' εντολή της κυβέρνησης, η οποία ήθελε αυτό το διάστημα, να ανασταλούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, την ώρα που η ίδια δεν αναστέλλει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ