Η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου για τον προϋπολογισμό

Petite Perle 300×250

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ πήρε θέση για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Προϋπολογισμός του 2021 που κατέθεσε η Κυβέρνηση, στις 20/11/2020 και συζητείται στην ολομέλεια την 24/11/2020 , αποτυπώνει τόσο την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, όσο και τα ελλείμματα της δικής της πολιτικής σε Οικονομικό και Κοινωνικό επίπεδο.

Η ανώμαλη προσγείωση σε σχέση με τις προβλέψεις του προσχεδίου, μόλις ένα μήνα πριν, οδήγησε αναγκαστικά σε αρνητική αναθεώρηση όλων των βασικών μεγεθών και επιβεβαίωσε την κριτική μας.

Για μια ακόμη φορά όμως μιλούν για σενάρια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με την μεγάλη καθυστέρηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα έχουμε ανάπτυξη 4,8%;

Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω για να αυξηθούν τα έσοδα κατα 8%; Οι μικρομεσαίοι που απειλούνται με λουκέτο, οι αγρότες που έχουν εγκαταλειφθεί, ή οι εργαζόμενοι που έχασαν ήδη μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους; Προφανώς κανείς από αυτούς γιατί δεν θα μπορεί. Και βέβαια η ΝΔ δεν σκοπεύει να θίξει τους μεγάλους και ισχυρούς.

Αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση ή πετάει στα σύννεφα ή επιχειρεί να εξαπατήσει και πάλι τους πολίτες.

Η κατάσταση αυτή δεν ήταν αναπόφευκτη. Αν η Κυβέρνηση είχε υιοθετήσει τα εμπροσθοβαρή μέτρα που προτείναμε με την έναρξη της πανδημίας, τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Ακόμα, όμως, και τώρα, η εξέλιξη των βασικών μεγεθών, ύφεση, έλλειμμα, χρέος, ανεργία, μείωση εισοδημάτων επιβάλλουν ριζικά μέτρα αντιμετώπισης που η Κυβέρνηση, ούτε θέλει, ούτε σχεδιάζει να εφαρμόσει.

Το Κίνημα Αλλαγής θα επαναφέρει κατά τη συζήτηση στη Βουλή, το ολοκληρωμένο ρεαλιστικό και στοχευμένο σχέδιό του, με αναλυτικές προτάσεις για μια εντελώς διαφορετική πορεία που έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία και είναι εφικτή με το σχέδιο της Νέας Αλλαγής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ