Χάρης Μαμουλάκης: Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη για την παύση πληρωμών στον τομέα του τουρισμού

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Με αφορμή τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξόφληση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την TUI και τις αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις που αυτές επιφέρουν σε εργαζομένους, μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της TUI για μερική αποπληρωμή των οφειλών της – μόλις έως το 25% σύμφωνα με δημοσιεύματα – εντός του 2020 και εξόφλησή τους από την άνοιξη του 2021 κι έπειτα, καταδικάζει σε οικονομική ασφυξία μεγάλο μέρος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, δημιουργεί αλυσιδωτά οικονομικά προβλήματα σε εργαζομένους και πλήθος άλλων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που εμπλέκονται στον τουριστικό κλάδο και μάλιστα έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη τουριστική περίοδο. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με δεδομένη την προνομιακή μεταχείριση που επεφύλαξε στην εταιρεία το προηγούμενο διάστημα και τις, στα όρια του προκλητικού, επικίνδυνες αποφάσεις της που εξυπηρέτησαν τα μέγιστα τον τουριστικό κολοσσό, έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτό και οφείλει να εξαντλήσει κάθε μέσο πολιτικής πίεσης προς την εταιρεία, έτσι ώστε να εξοφληθούν άμεσα, άπαντες και να απαντήσει στην σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση, την οποία και έχω συνυπογράψει».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...