Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στη διήμερη αιμοδοσία του "Ζήσε Αθλητικά"

Συγκεντρώθηκαν 157 φιάλες αίματος

Απολύτως επιτυχημένα και με εντυπωσιακή ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η διήμερη δράση αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου), παρουσία και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Λευτέρη Αυγενάκη.

Όλα τα διαθέσιμα ραντεβού των αιμοδοτών είχαν συμπληρωθεί πριν από την έναρξή της αιμοδοσίας και συγκεντρώθηκαν 157 φιάλες αίματος, ενώ 16 εθελοντές δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν λόγω χαμηλών επιπέδων αιμοσφαιρίνης.

H ανάγκη για αίμα, η οποία δεν σταματά ποτέ, έχει ενταχθεί ως προτεραιότητα στη θεματολογία του καινοτόμου προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Η πανδημία του COVID-19, μάλιστα, αυξάνει τις εποχιακές ελλείψεις αίματος, κάτι που αποτέλεσε το κίνητρο για τη συγκεκριμένη διήμερη εθελοντική δράση, αλλά και γι' αυτές που θα ακολουθήσουν, καθώς αντίστοιχη θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Άγιος Κοσμάς το προσεχές σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου .

Για τη διοργάνωση της αιμοδοσίας, πέραν του «Ζήσε Αθλητικά», συνεργάστηκαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και ο Οργανισμός  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την Κινητή Μονάδα του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και πλήρη τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφαλείας.

Αρωγοί της αιμοδοσίας στο ΣΕΦ στάθηκαν οι Δήμοι Πειραιά, Αγίας Βαρβάρας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Περάµατος, Αλίμου, Σαλαµίνας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κορυδαλλού, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χαϊδαρίου, Π. Φαλήρου και Γλυφάδας.

Στο χώρο της αιμοδοσίας, πέραν του κ. Αυγενάκη, παραβρέθηκαν –μεταξύ άλλων- Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας (Γιαννιώτης, Γλυνιαδάκης, Μπισκιτζή, Παπανικολάου, Καρπαθάκη, Μάλτση), που συμμετέχουν στο «Ζήσε Αθλητικά» καθώς και οι Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης, Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Ντηνιακός, Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Ταύρου-Μοσχάτου, κ. Ευθυμίου, Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Βουρλιώτης, Αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης, κ. Γιαντζίδης, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, κ. Πάσχου.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ, κ. Κατσίβελας, ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κ. Φίλης, η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και αντιπρόεδρος της δράσης «Ζήσε Αθλητικά», κ. Πάλλη, η πρόεδρος του ΕΑΚΝ «Αγίου Κοσμά», κ. Μοσχογιάννη, ο συντονιστής Γεν. Διευθυντής του ΟΑΚΑ, κ. Χαλιορής, η Εθνική ομάδα του πινγκ πονγκ υπό τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και γενικό γραμματέα της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη κ.ά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ