Ο Βασίλης Σταυρακάκης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με τη συναυλία κρητικής παραδοσιακής μουσικής του Βασίλη Σταυρακάκη «Ήλιε μου κοσμογυρευτή» συνεχίζονται την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts & Culture.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης και το συγκρότημά του ετοίμασαν  μια ιδιαίτερη συναυλία με τραγούδια τόσο από την προσωπική του δισκογραφία όσο και παραδοσιακά. 

Την οn line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/UhfjWc7skA0

Συμμετέχουν: Ιάκωβος Πατεράκης, Αντώνης Σταυρακάκης, Γιώργος Σταυρακάκης, Γιάννης Παπατζανής, Κατερίνα Σταυρακάκη.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Σταυρακάκη:

Γεννημένος στα Αρμανώγεια Μονοφατσίου του νομού Ηρακλείου, ο Βασίλης είχε από μικρός την ευκαιρία να γνωρίσει και να ζήσει μέσα σε ένα καθαρό και γνήσιο μουσικό περιβάλλον, στο οποίο δεν άργησε και ο ίδιος να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος και κεντρικό πυρήνα.

Πρωτοεμφανίζεται στη δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του `80 ως κύριος τραγουδιστής σε δύο δίσκους του Ross Daly (Ονείρου Τόποι, Λαβύρινθος), σταθμούς στην πορεία και ανανέωση της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Από τότε και εξής αρχίζει για τον ίδιο μια μουσική πορεία που περιλαμβάνει προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, συμμετοχές σε έργα άλλων συνθετών, καθώς και εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας σε συναυλίες και σε παραδοσιακά γλέντια.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Ross Daly, Μιχάλη Σταυρακάκη, Γιώργη Ξυλούρη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χαϊνηδες, Ζαχάρη Σπυριδάκη, Στέλιο Πετράκη, Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη κ.α.

Η φωνή του σήμερα θεωρείται μία από τις μελωδικότερες στην κρητική παραδοσιακή μουσική.

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» 2020 και θα προβληθεί στη Ζώνη: «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» του HeraklionArts&Culture

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ