Γεραπετρίτης: Εάν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Η τοποθέτηση του κ. Γεραπετρίτη για τον αριθμό των ΜΕΘ προκάλεσε αντιδράσεις στα social media

Ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφορές σε «λογικό άλμα» προκάλεσε μια δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα, κατά την οποία ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε: «Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό». 

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, ο κ. Γεραπετρίτης είπε τα εξής: «Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. 

Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό, 45%-50%. Σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση». 

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...