Οικογενειακή τραγωδία στη Μάνη: Θόλωσε το μυαλό μου, λέει ο συζυγοκτόνος

Τι υποστήριξε ο 44χρονος που δολοφόνησε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους – «Τα τελευταία τρία χρόνια τσακωνόμασταν σε καθημερινή βάση χωρίς να είμαι επιθετικός»

«Είμαι συντετριμμένος με αυτό που έγινε. Θόλωσε το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή γιατί προηγήθηκε ένας καυγάς. Παίρνω φάρμακα αντιψυχωτικά εδώ και είκοσι χρόνια!». Στις στιγμές πριν σκοτώσει την ίδια του τη γυναίκα στο σπίτι του στη Μάνη αναφέρθηκε ο 44χρονος στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ». Ο συλληφθείς πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα την σύζυγό του, μπροστά στα μάτια των παιδιών του και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, θα κηδευτεί στο νεκροταφείο του χωριού στο οποίο πήγε νύφη προκειμένου να φτιάξει την ζωή της και όπου μεγάλωσε τα δύο της παιδιά. «Δεν θυμάμαι τι έγινε χθες. Διότι δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ. Σκεφτόμουν αυτό που έγινε το ατύχημα. Σκέφτομαι μόνο το αποτέλεσμα η γυναίκα μου είναι στον τάφο και εγώ στην φυλακή. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω. Τα τελευταία τρία χρόνια τσακωνόμασταν σε καθημερινή βάση χωρίς να είμαι επιθετικός», υποστήριξε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ο 44χρονος άνδρας.

«Ο εντολέας μου είναι βαθειά συγκλονισμένος. Εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το γεγονός. Όλο αυτό οφείλεται σε μια κακιά στιγμή. Ισχυρίζεται ότι θόλωσε το μυαλό του και ότι ήταν μια κακιά στιγμή και ότι ζητάει συγνώμη για την πράξη του», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο συνήγορος υπεράσπισης, Λάμπρος Μπρεάνος.

Το χρονικο της υπόθεσης

Το τραγικό έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Πύργο Διρού στη Μάνη, όταν ο 44χρονος, πυροβόλησε με καραμπίνα την επίσης 44χρονη σύζυγό του, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά, μία 16χρονη κόρη, η οποία ήταν μπροστά στο έγκλημα και ήταν εκείνη που κάλεσε την αστυνομία και έναν 15χρονο γιο, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν με τον παππού του.

Η αιτία της αποτρόπαιας πράξης του 44χρονου παραμένει προς το παρόν άγνωστη, με τους αστυνομικούς να ερευνούν το ενδεχόμενο να προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ δράστη και θύματος για οικογενειακές διαφορές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας συνελήφθη και η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Συγκλονίζει η αδερφή του θύματος «Η Χρυσοβαλάντω περνούσε έναν Γολγοθά και δεν μίλαγε σε κανένα». Το δράμα το οποίο ζούσε η αδελφή της, στα χέρια του άντρα της, περιέγραψε κλαίγοντας στο protothema.gr η αδερφή της 44χρονης δολοφονημένης γυναίκας από την Μάνη.

Όπως μας είπε κανείς δεν γνώριζε τι συνέβαινε στο σπίτι αυτό καθώς η περηφάνια αλλά και ο φόβος της αδελφή της δεν τους άφηνε περιθώρια να καταλάβουν πολλά πράγματα. «Η Χρυσοβαλάντω περνούσε έναν Γολγοθά και δεν μίλαγε σε κανένα» είπε. Δέκα μέρες όμως πριν το έγκλημα η αδερφή της άνοιξε το στόμα της στην οικογένεια της και τους διηγήθηκε την ιστορία της και το πως κατάφερε να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά.

«Πριν δέκα μέρες, η άλλη μας αδερφή είχε δει κάτι περίεργα πράγματα στο σπίτι της αδικοχαμένης και την πήρε και την πήγε στην κόρη της να μείνει για δύο μέρες να ηρεμήσει. Εκεί μας τα εκμυστηρεύτηκε όλα αλλά ήταν τέτοιος ο τρόμος της που φοβόταν να πάει στην Αστυνομία η στον Εισαγγελέα να τον καταγγείλει. Πέρναγε μαύρη ζωή την χτυπούσε κιόλας ο δολοφόνος και φτάσαμε στο σημείο να την αφαιρέσει την ζωή…» είπε με θλίψη και πόνο αδερφή του θύματος και συνέχισε «Πριν από δέκα μέρες την είχαμε δει τελευταία φορά και μας είπε πως είναι ένας καταθλιπτικός σχιζοφρενής. Φταίνε και οι ψυχίατροι που πήγαινε, φταίει και ο αδερφός του στην Αθήνα… Όλοι τους φταίνε εκεί κάτω, όλοι. Έπαιρνε και ψυχοφάρμακα και τελευταία τα είχε κόψει. Πρέπει να πούμε ότι στον δεύτερο ψυχίατρο που πήγε με την αδερφή μου, του είχε πει ο γιατρός ότι «πρέπει να σου πάρω την άδεια οπλοφορίας». Γιατί είχε και όπλα το κάθαρμα… Οι Μανιάτες έχουν όπλα, το έχουν έθιμο» είπε κλαίγοντας. Σύμφωνα με την αδερφή του θύματος, όλα σε αυτήν την οικογένεια έδειχναν να πηγαίνουν καλά, υπήρχαν βέβαια κάποια προβλήματα αλλά ήταν συνηθισμένα σαν αυτά που έχουν όλες οι οικογένειες.

«Ποτέ κανείς από την οικογένεια τους δεν είχε αναφέρει το δράμα που ζούσε αυτή η γυναίκα. Δεν ξέρω τι έκανε στα παιδιά και δεν μιλούσαν. Όποτε επισκεπτόμασταν το σπίτι της έδειχναν πολύ ευτυχισμένοι και μεταξύ τους μιλούσαν ήρεμα και αγαπημένα, αφού αναρωτιόμουν τι ωραία που μιλάνε μεταξύ τους αλλά η αδελφή μου από πίσω του έκλαιγε» είπε βαθιά στεναχωρημένη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ