Σ. Βαρδάκης: «Συνεχίζεται το Επιτελικό Μπάχαλο και στην ενίσχυση του ελαιολάδου»

Petite Perle 300×250

Για πολλοστή φορά ο αγροτικός κόσμος γίνεται το θύμα από τις αμέτρητες πλέον αστοχίες και το επιτελικό «μπάχαλο» που χαρακτηρίζει όλες τις δράσεις τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που πρόχειρα, βιαστικά και χωρίς πυξίδα υλοποιούν.

Πρώτα είχαμε την παράλειψη των ποικιλιών, με αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί να μηνβρίσκουν τις παραδοσιακές ποικιλίες λαδολιάς ή διπλής κατεύθυνσης που καλλιεργούν εδώ και αιώνες στις περιοχές τους. Μαζί με αυτόπήγαινε και ο αποκλεισμόςβρώσιμων ποικιλιών όπως η Καλαμών.

Ταυτόχρονα είχαμε τον αποκλεισμό χιλιάδων Κατά κύριο Επάγγελμα αγροτών που για οποιοδήποτε λόγο (προβλήματα συστημάτων, ελλιπής ενημέρωση) αλλά και με μια παντελώς λανθασμένη προσέγγιση είναι Κατά Κύριο Επάγγελμα αγρότες με βάση τα εισοδήματα του 2019 μόνο έως το τέλος Αυγούστου, ενώ από τον Σεπτέμβρη χάνουν αυτή την ιδιότητα μόνο και μόνο για την συγκεκριμένη ενίσχυση.

Εξυπακούεται ότι ενώ όλοι ανεξαίρετα οι παραγωγοί ελαιολάδουέχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται συστηματικά με αποτελείωμα την πανδημία και τη κατρακύλα της τιμής, το Υπουργείο κλείνει επιδεικτικά τα μάτια στην ελληνική πραγματικότητα. Έτσι επιλέγει να αποκλείσειόσους δήλωσαν μέσα στο έτος 2020 ως κύρια επαγγελματική ιδιότητα αγρότες, παρότιδεν είναι ετερο-επαγγελματίες,τις περιπτώσεις αγροτώνπου είχαν μισθωτές υπηρεσίες ή ενοίκια και ζημιές στην αγροτική τους δραστηριότητα, τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν είχαν κάνει εγγραφή στο ΜΑΑΕ, τους νεοεισερχόμενους/νέους αγρότες που δεν έχουν προλάβει να εγγραφούν στο μητρώοκαι πολλές άλλες περιπτώσεις.

Για όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ βαδίζει τυφλωμένη με την αλαζονεία της επιτελικής διαχείρισης, χωρίς καμία γείωση, αγνοώντας την ελληνική πραγματικότητα και τα πραγματικά προβλήματα. Αν όμως η ηγεσία του ΥπΑΑΤ πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίζει να κωφεύει, 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των Σωκράτη Βαρδάκη, Σταύρου Αραχωβίτη, Κατερίνας Παπανάτσιου και Γιώτας Πούλου, ακούγοντας τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, καταθέσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό, ζητώντας πρώτα και κύρια την επέκταση των ασφυκτικών προθεσμιών που δεν τους φτάνουν ούτε για να διορθώσουν τα άπειρα λάθη της πρόσκλησης. Ζητούν ακόμα, αν δεν επαρκούν τα χρήματα για να αποζημιώσουν όλους ανεξαίρετα τους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμων, διπλής και ελαιοποιήσιμων ποικιλιών ανά τη χώρα, να εξετάσουν την αύξηση του προϋπολογισμού και να ξεκινήσουν μια σωστή, διαφανή και δίκαιη νέα διαδικασία που να μην καταλήξει, εκτός από πιθανό κίνδυνο για την υγεία, σε ένα ακόμη φιάσκο.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Ηρακλείου ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ