Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της

Επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το in.gr

«Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τα λάθη της» δήλωσε επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, καλώντας την ΕΕ να «κατανοήσει την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση».

«Μαξιμαλιστικά τα επιχειρήματα της Ελλάδας»

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Γενί Ακίτ, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια συζητώντας το διζωνικό, δικοινοτικό μοντέλο ομοσπονδίας του Κυπριακού».

Ανέφερε, επίσης, ότι εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες, είναι και η Τουρκία έτοιμη, ενώ υποστήριξε πως οι αντιρρήσεις της Ελλάδας για τις έρευνες του Oruc Reis δεν έχουν αξία.

Μάλιστα, είπε πως τυχόν αρνητική για την Άγκυρα απόφαση που θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής θα βλάψει την ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε εκ νέου «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις της Ελλάδας και τόνισε ότι οι τα τουρκικά ερευνητικά πλοία βρίσκονται σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Άνοιγμα προς Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος υπουργός προχώρησε σε νέο «άνοιγμα» προς τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Η Τουρκία θα καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να οδηγήσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σε θετική κατεύθυνση βάσει στρατηγικών συμφερόντων» είπε ο Τσαβούσογλου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ