Βασίλης Λαμπρινός: “Η γενναιότητα, οι ηρωικές πράξεις των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αποτελούν διαρκές ορόσημο ενότητας, αυταπάρνησης, και φιλοπατρίας”

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της επετείου της Εθνικής Αντίστασης , ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε τα εξής :

” Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), καθόρισε την ελληνική Ιστορία κατά τον 20ό αιώνα. Με τους αγώνες, τις θυσίες, το ανυπότακτο φρόνημα, το ηθικό σθένος τους, οι άνδρες και οι γυναίκες του τόπου μας, αντιτάχθηκαν στους πάνοπλους κατακτητές, πολεμώντας για την Ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους.

Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη, όπως η σημερινή, με πολυμέτωπους κινδύνους, για την δημόσια υγεία, εξαιτίας της πανδημίας, με ανοικτά εθνικά ζητήματα, εξαιτίας της επιθετικότητας και της απροκάλυπτης καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία, η μνήμη μας πρέπει να παραμένει στραμμένη στα μεγάλα παραδείγματα του Χρέους προς την πατρίδα.

Η γενναιότητα, οι ηρωικές πράξεις των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων κατακτητών, αποτελούν διαρκές ορόσημο ενότητας, αυταπάρνησης, και φιλοπατρίας. “

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...