Δημοσκόπηση: Μεγάλη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Μειώνεται η ικανοποίηση από την κυβέρνηση

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Κάπα Research μεταξύ 17 και 19 Νοεμβρίου.

Στην έρευνα ρωτήθηκαν 1054 άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. Σε αδρές γραμμές, τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης είναι:

1. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό. Ωστόσο, παρατηρείται ένα κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας.

2. Μειώνεται σαφώς η ικανοποίηση από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κύματος.

3. Αυξάνονται τα αρνητικά συναισθήματα των πολιτών, η απαισιοδοξία και η ανησυχία για το υγειονομικό σκέλος της κρίσης.

4. Σε γενικές γραμμές οι πολίτες θέτουν σε προτεραιότητα την υγεία, τάσσονται υπέρ των περιοριστικών μέτρων και προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 14 μονάδες. Ωστόσο, παρατηρείται μια μείωση της διαφοράς κατά 2,8%.


Από το δημοκοπικά υψηλό της σημείο η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει 3,8 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη μικρή αύξηση των ποσοστών του, παραμένει πίσω όχι μόνο από το εκλογικό ποσοστό του, αλλά και από τη σημείο που βρισκόταν τον Γενάρη.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...