Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται από παντού αλλά αντέχει

Petite Perle 300×250

Στα νέα στοιχεία και στις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: 

«Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω μίας πανδημίας που βιώνουμε σε όλον τον κόσμο, είναι πολύ σημαντική η διαφάνεια και η εγκυρότητα των στοιχείων.

Είναι εμφανές πόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος είναι ο κορωνοϊός. Τα κρούσματα είναι υψηλά σε Βόρεια Ελλάδα, με 633 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης βαρύ φορτίο έχουν η Ημαθία και η Λάρισα.

Το σύστημα Υγείας πιέζεται παντού, αλλά αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν το ΕΣΥ. Κραταιά συστήματα υγείας δεν αντέχουν, όμως το ΕΣΥ αντέχει. Η Ελλάδα δεν θα σωθεί με λόγια, αλλά με πράξεις.

Ποιος είναι ο σκοπός του ΕΟΔΥ;

Είναι ένας οργανισμός που προστατεύει τη δημόσια υγεία. Ήταν ένας οργανισμός που αδικήθηκε και ήταν στο φως της δημοσιότητας για άλλους λόγους. Επανιδρύθηκε το 2019 και ασχολείται με 52 μεταδιδόμενα νοσήματα.

Εκδίδει οδηγίες και πρωτόκολλα για τη διαχείριση της πανδημίας. Μας συμβουλεύει για τα ταξίδια, τα ΜΜΜ και όλες τις λειτουργίες.

Διερευνά κρούσματα και συντάσσει επιστημονικά μοντέλα. Ανάλυση δεδομένων και εκτίμηση καταστάσεων.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ