Σ. Στυλιανίδης – Ψυχίατρος: Είμαστε μπροστά σε μία πανδημία ψυχικής υγείας

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

“Ο πληθυσμός υποφέρει βουβά”

Είμαστε μπροστά σε μια πανδημία ψυχικής υγείας της οποίας τα σημάδια δεν είναι ακόμη εμφανή, ο πληθυσμός υποφέρει βουβά, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφακα ο ψυχίατρος – ψυχαναλυτής, Στέλιος Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης είπε ακόμη ότι το ποσοστό της κλινικής κατάθλιψης στη χωρά αγγίζει το 13%, όταν στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης είχε φτάσει στο 11, 8%, και πριν από λίγο καιρό ήταν στο , 6 % και μιλάμε για κλινική κατάθλιψη και όχι για απλή μελαγχολία η ακεφιά, συμπλήρωσε ο γνωστός ψυχίατρος.

Επίσης το ποσοστό αισιοδοξίας των Ελλήνων, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης από το ποσοστό του 86% στην πρώτη φάση της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, σήμερα κινείται κάτω από το 40%. Στα λύματα της Ψυττάλειας έχει βρεθεί τετραπλασιασμός ιχνοστοιχείων από ψυχοτρόπα, υπογράμμισε ο ψυχίατρος Ενώ σε σχέση με άλλες ευρωπαικες χώρες έχει τριπλασιαστεί το αίσθημα του θύμου, της μοναξιάς και του stress, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης. Για τους εφήβους ανέφερε πως, πλέον, ζουν σε έναν δυνητικό κόσμο και πως απλώς παρακολουθούν να ψαλιδίζονται τα όνειρα τους και η ευχαρίστησή τους.

Πηγή: ert.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...