Παράταση αδειών κυνηγετικών και σκοπευτικών όπλων – Τι αλλάζει στο ιατρικό πιστοποιητικό

Petite Perle 300×250

Στα πλαίσια της διευκόλυνσης των κατόχων σκοπευτικών και κυνηγετικών αδειών, πόσο μάλλον στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε και οι μετακινήσεις είναι σχεδόν αδύνατες, αλλά και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της αποφυγής συνωστισμού, δίδεται παράταση στην ισχύ τους.

Ο Υπουργός και Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη με πρόσφατες αποφάσεις τους τροποποίησαν την ισχύουσα νομοθεσία και χωρίς κυρώσεις δόθηκε παράταση στην ισχύ των αδειών σκοπευτικών και κυνηγετικών όπλων. Κατ' επέκταση δεν χρειάζεται οι πολίτες να προσέρχονται σε αστυνομικές υπηρεσίες ή να τηλεφωνούν σε αυτές, για να ανανεώσουν τις άδειές τους που έχουν λήξει ή λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα:

1) Με την υπ. αριθ. 3009/2/174-α απόφαση, η διάρκεια ισχύος των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων που λήγουν από 3-4-2020 μέχρι την 31-12-2020 έχει παραταθεί για ένα (1) έτος από την ημερομηνία λήξης τους.

2) Με την υπ. αριθμ. 3009/2/175-η από 25-08-2020 απόφαση, η διάρκεια ισχύος των αδειών κατοχής σκοπευτικών όπλων που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από 13/03/2020 και μετά, παρατείνεται έως την 31/12/2020.

Επίσης με την τελευταία τροποποίηση της απόφασης που προβλέπει τα δικαιολογητικά για την έκδοση των αδειών του Ν. 2168/93 (κυνηγετικών, σκοπευτικών, οπλοφορίας κ.λ.π.), προβλέπεται ότι από 23-10-2020 και μετά χρειάζονται δυο ιατρικά πιστοποιητικά για να ανανεωθεί ή να εκδοθεί η σχετική άδεια.

Ειδικότερα εκτός των λοιπών δικαιολογητικών χρειάζεται:

Α) Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας ψυχιάτρου, από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου.

Β) Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή νευρολόγου ή γενικής ιατρικής, από το οποίο να προκύπτει η απουσία οργανικών νοσημάτων και συνεπώς η σωματική ικανότητα και καταλληλότητα του ενδιαφερομένου να φέρει όπλο.

Τα ως άνω πιστοποιητικά παραδίδονται από τους ιατρούς, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένων φακέλων. Η αρμόδια για την έκδοση της άδειας αστυνομική αρχή ελέγχει το απαραβίαστο των φακέλων και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελος του παραβιάσθηκε.

πηγή: https://www.newsbreak.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ