Σωκράτης Βαρδάκης στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

«Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα ισχυρό οπλοστάσιο με περισσό κυνισμό και μένος ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την Ελληνική Κοινωνία»

Στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια για το ν/σ του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο:  «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία τόνισε (βασικά σημεία της τοποθέτησης):

“Δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη για εργαζόμενους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, νοικοκυριά και τους ανέργους.

Η αύξηση την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για τους εργαζομένους της τάξεως των 2 έως 14 ευρώ, που προκύπτει από τις μειώσεις στις εισφορές εργοδότη – εργαζομένου, δε βοηθά επί της ουσίας ούτε εργοδότες ούτε εργαζόμενους την ίδια στιγμή που θα μπορούσαν να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι με  περαιτέρω αύξηση κατά 7,5% του κατώτατου μισθού τόσο για τα 2020 όσο και για το 2021. Αντί αυτού εσείς έχετε παγώσει τον κατώτατο μισθό τουλάχιστον έως το 2021. 

Το νομοσχέδιο  πυρπολεί την κοινωνική πολιτική, καθώς η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε μία τρομακτική συρρίκνωση των πόρων του ΟΑΕΔ για επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης. 

Υπογράμμισεεπίσης, την περισσή ειρωνεία του εισηγητή της πλειοψηφίας, ο οποίος μίλησε για δάκρυα κορόμηλα και υποτιθέμενη ευαισθησία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όμως  όσους κοινωνικούς μανδύες και αν ενδυθεί η ΝΔ, το παρελθόν αλλά και το παρόν τους ξεγυμνώνει.

  • Είναι αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα
  • Είναι αυτοί που διέλυσαν τη Δημόσια Υγεία
  • Αυτοί που μέγιστο επίτευγμά τους ήταν να φτάσουν την ανεργία στο 28%
  • Εκείνοι  που ισοπέδωσαν τον κατώτατο μισθό και νομοθέτησαν τον υποκατώτατο
  • Αυτοί που έκλεισαν τον Ο.Ε.Κ., την Εργατική Εστία και τώρα ναρκοθετούν τον ΟΑΕΔ

Για όσα ειπώθηκαν από  τη ΝΔ για ζεστό χρήμα που θα προέλθει από την μείωση ασφαλιστικών εισφορών ο βουλευτής τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο βιομήχανοι και τραπεζίτες θα επωφεληθούν εκατομμύρια ευρώ εις βάρος του ΟΑΕΔ, των ασφαλιστικών ταμείων. Αν νοιαζόταν η κυβέρνηση για τους εργαζομένους δεν θα πάγωνε τον  κατώτατο μισθό. Δεν θα προσπαθούσε να νομοθετήσει μετά από εκατό χρόνια την κατάργηση του οκταώρου. 

Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για οπλοστάσιο της κυβέρνησης. Σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο ανέφερε ο κ. Βαρδάκης: 

“Πράγματι η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα ισχυρό οπλοστάσιο με περισσό κυνισμό και μένος ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους στην Ελληνική Κοινωνία.”

Υπογράμμισε δε, και τη διάλυση του ΣΕΠΕ.  Το Σώμα που αποτέλεσε θεσμό για τη χώρα διαχρονικά και αποτελεσματικά στην προστασία του κόσμου της εργασίας  με νομοθετικές ρυθμίσεις μετατρέπεται σε διεκπεραιωτικό μηχανισμό.

Για τις εκκρεμότητες στα ασφαλιστικά ταμεία ο Σωκράτης Βαρδάκης υπενθύμισε την προειδοποίηση  της Κομισιόν, που μιλά για δημοσιονομική βόμβα για το κράτος, σε ότι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ, που σήμερα με βάση τα νέα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγγίζουν τις 360.000. 

Μίλησε για επικοινωνιακά παιχνίδια όταν μιλούν για άμεση απονομή σύνταξης και εφάπαξ, αφού η πραγματική αιτία της καθυστέρησης που είναι η έλλειψη πλήρους ψηφιακής καταγραφής του εργασιακού βίου κάθε εργαζόμενου δεν προχωρά.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης στηλίτευσε τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη σε σχέση με τον αριθμό μονάδων ΜΕΘ, αλλά και την αποτυχία της τηλεκπαίδευσης, τη στιγμή που το 50% των μαθητών στερούνται ίντερνετ και λάπτοπ. 

Μίλησε για εμμονική ιδεοληψία που φτωχοποιεί βίαια την κοινωνία και διαλύει δημόσια Υγεία και Παιδεία και τέλος ζήτησε από την Κυβέρνηση  να κάνει δεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και δίνουν ανάσα στην Ελληνική Κοινωνία. Διαφορετικά, αποδεικνύεται ότι είναι η πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων σαράντα χρόνων. 

Παρακολουθήστε το πλήρες βίντεο της τοποθέτησής του Σωκράτη Βαρδάκη:

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...