Δημόπουλος: Ευθύνες για τα κρούσματα στην περιφέρεια έχει και η συγκομιδή ελιάς

Petite Perle 300×250

Τους λόγους για τους οποίους τα κρούσματα πέφτουν τα αστικά κέντρα αλλά όχι στην περιφέρεια επιχείρησε να εξηγήσει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε πως μια πιθανή εξήγηση είναι ο τρόπος εργασίας σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως εργοστάσια ή συγκομιδή ελιάς, όπου μπορεί να υπάρχει συνωστισμός και να δημιουργούνται εστίες.

Πρόσθεσε δε, πως μπορεί να υπάρχει και μια αίσθηση ότι «εδώ δεν υπάρχει κορωνοϊός».

«Πραγματοποιούνται πολλά τεστ συγκριτικά με πριν» είπε ο κ. Δημόπουλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το στοίχημα είναι να «κερδίσουμε μέρες», να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και να μην πιεστούν περαιτέρω τα νοσοκομεία, μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

«Έχουμε δεδομένα από τα λύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ότι θα μειωθούν τα κρούσματα, οπότε ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες ή λίγες εβδομάδες» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

«Η άρση των μέτρων θα είναι μερική και λελογισμένη».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «μέτρα όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και ο αερισμός των κλειστών χώρων, είναι μέτρα που θα ισχύουν ακόμα κι όταν θα ξεκινήσει το εμβόλιο. Μέχρι να υπάρξει προστασία στο 90% του πληθυσμού, θα περάσει ένα εξάμηνο».

Σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις που διατυπώνονται για τα εμβόλια, τόνισε ότι, η έγκριση από το FDA και το MDA αποτελεί εξασφάλιση αποτελεσματικότητας αλλά και ασφάλειας.

«Όταν εγκριθούν τα συγκεκριμένα εμβόλια, δε θα χρειάζεται να υπάρχει δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε ή όχι» ανέφερε σχετικά, και εκτίμησε:

«Όσο θα βλέπει ο κόσμος ότι οι διπλανοί του εμβολιάζονται, πιστεύω ότι τελικά θα πετύχουμε ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού».

ΠΗΓΗ CNN.GR


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ