Γιατί πάει ο ΕΟΔΥ στον Κρουσώνα;

Petite Perle 300×250

Τα κρούσματα αριθμητικά σε σχέση με τον πληθυσμό του Κρουσώνα δεν είναι πολλά, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες της «Φωνής Μαλεβιζίου».

 Είναι περίπου δεκαπέντε  που είτε έχουν πάει στο νοσοκομείο είτε βρίσκονται σε κατ΄οικον νοσηλεία.

Αποφασίστηκε ωστόσο να πάει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ελεγχθούν οι στενές επαφές  να γίνει η ενδεδειγμένη ιχνηλάτιση για να μην ξεφύγει κάποια στιγμή η κατάσταση.

Για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει και συμμετοχή από τον κόσμο. Επίσης εξίσου σημαντικό είναι να περιοριστούν οι κοινωνικές επαφές όχι μόνο σε αυτή την περιοχή αλλά σε όλες.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί,  οι στοχευμένοι γρήγοροι διαγνωστικoί έλεγχοι κορωνοϊού (rapid test)  σε κατοίκους του Κρουσώνα  θα γίνουν αυτήν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τέσσερις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στις 9:00 το πρωί της Κυριακής σε τρία σημεία στον Κρουσώνα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι σε κατοίκους.

Πρόκειται για συντονισμένη ενέργεια συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, της 7ης ΔΥΠΕ, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο διαγνωστικός έλεγχος θα γίνεται με ραντεβού και με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας).

 Οι κάτοικοι που θα έχουν κλείσει ραντεβού θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους να κρατούν μαζί τους και τον αριθμό ΑΜΚΑ τους.  Για ραντεβού πολίτες μπορούν να καλούν από σήμερα στο Αγροτικό Ιατρείο Κρουσώνα στο τηλέφωνο 2810-711203.

Τα σημεία προσέλευσης στα οποία θα βρίσκονται οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ την Κυριακή είναι:

Αγροτικό Ιατρείο Κρουσώνα (1 μονάδα)

Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα (1 μονάδα)

Αίθουσα Ενορίας Κρουσώνα (2 μονάδες)

Γενικές πληροφορίες μπορούν να αντλούν οι δημότες και από τον υπεύθυνο διαχειριστή Covid-19 του Δήμου Μαλεβιζίου, Αντιδήμαρχο και Ιατρό Γρηγόρη Φασουλάκη στο τηλέφωνο 6977712526. 

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ