Μανώλης Κεφαλογιάννης: Βαρύ πλήγμα στην ελληνική ανθοκομία

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πληττόμενους από τον κορωνοιό ανθοπαραγωγούς. Όπως τονίζεται στην ερώτηση στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας η πτώση του τζίρου των παραγωγών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 αγγίζει το 97%.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η πανδημία του COVID-19, έπληξε σοβαρά τον κλάδο της ανθοκομίας, που είναι ο πρώτος τομέας πρωτογενούς παραγωγής που βίωσε άμεσα τις συνέπειες. Επιπλέον, λόγω του περιορισμού στις παντός είδους εκδηλώσεις, μένουν αδιάθετες τεράστιες ποσότητες κομμένων λουλουδιών και γλαστρικών φυτών.

Στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η πτώση του τζίρου είναι της τάξεως του 97% σε σχέση με τις πωλήσεις την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  •  Με ποια ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, σκοπεύει να βοηθήσει άμεσα τους πληττόμενους ανθοπαραγωγούς, ώστε αφενός να αντισταθμίσουν τις ζημιές που προκαλούνται από τη μη διάθεση των προϊόντων τους, αφετέρου για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της ενιαίας αγοράς;
  •  Με ποιους τρόπους θα μπορούσε να υποστηρίξει την προώθηση της Ελληνικής Ανθοκομίας εντός της ΕΕ;

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...