Για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στο Δήμο Μαλεβιζίου

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μαλεβιζίου

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο Μαλεβίζι φαίνεται να πολλαπλασιάζονται με τρομακτικούς ρυθμούς και ήδη αρχίσαμε να μετράμε τους πρώτους νεκρούς. Αποκαλυπτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε Δήμο, ΔΕΗ αλλά και οι εξελίξεις στον Κρουσώνα που ανάγκασαν την Δημοτική Αρχή να κινητοποιηθεί και να στείλει την Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όλοαυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχήλειτουργεί με αποσπασματικό τρόπο και χωρίς σχεδιασμό.Και αφού φρόντιζε να γίνονται δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς με πρόσχημα την προστασία των δημοτικών συμβούλων, την ίδια στιγμή δεν έκανε σχεδόν καμία ενέργεια, ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς ανάμεσα στους κατοίκους του δήμου μας.

Από το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας έως και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζητούσαμε ανελλιπώς -προφορικά και εγγράφως- να συνεδριάσει το συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας.Να παρθούν μέτρα ώστε:

 1. οι δημότες να μην στοιβάζονται στις στάσεις και στα λεωφορεία
 2. οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς να μη φοβούνται να μιλήσουν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και την ύπαρξη κρουσμάτων
 3. για τα σχολεία, να βρεθούναίθουσες για να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα
 4. να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση πρόσληψή προσωπικού και εξοπλισμό στα νοσοκομεία, δημιουργία περισσότερων ΜΕΘ
 5. να προχωρήσουν στη δημιουργία Κέντρου Υγείας και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το ότι το ΠΑΓΝΗ είναι κοντά στο Γάζι.

Κάθε φορά όμως που βάζουμε αυτά τα θέματα η Δημοτική Αρχή σφυρίζει αδιάφορα. Ενώ, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 6/11/2010 με τηλεδιάσκεψη, όπου καταδικάσαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άρνηση της δημοτικής Αρχής να συνεδριάσει, για να παρθούν εξειδικευμένα μέτρα, η αντίδραση μαςχαρακτηρίστηκε ως υπερβολική.

Η Δημοτική Αρχή,αντί να απευθύνεται στους δημότες χρησιμοποιώντας τη ρητορική της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης,έπρεπε να είχε αναλάβει τις δικές της:

 • να είχε στείλεικλιμάκια σε όλα τα μεγάλα χωριά του Δήμου όπου υπήρχαν αναφορές για κρούσματα και κυρίως στο Γάζι.
  • να έχει ασκήσει πίεση για τη λήψη μέτρων και σε μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής μας όπως τα ξενοδοχεία, μεγάλα Σ/Μ κ.α. που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες κόσμου.
  • να έχει προχωρήσει άμεσα σεμαζικά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου.
  • να έχει προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών, ιδιαίτερα των κοινωνικών δομών,στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

ΑΜΕΣΑεπιβάλλεται η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε όλα τα παραπάνω και νααπαιτήσει από την κυβέρνηση επιπλέον κονδύλια, ώστε να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, με βάση τα επιστημονικά υγειονομικά πρωτόκολλα για να εξασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων του.

Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,για να μπει ένας σχεδιασμός εκ μέρους του Δήμου, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού, προστασίας και υποστήριξης των δημοτών μας που έχουν πληγεί από την πανδημία με οποιοδήποτε τρόπο.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...