Σε οριακό σημείο οι ΜΕΘ καθώς ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται από νομό σε νομό

Petite Perle 300×250

Καθημερινά ασθενείς με κορονοϊό από τη δυτική Μακεδονία μεταφέρονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και των Πατρών, ενώ και από τη Θεσσαλία διακομίζονται περιστατικά στη Νότια Ελλάδα. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες μέρες να έχουμε αεροδιακομιδές προς την Αθήνα.

Άσχημη κατάσταση για τη Δράμα

Στο νοσοκομείο της Δράμας 130 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 12 διασωληνωμένους. Οι εισαγωγές δεν εμφανίζουν την αναμενόμενη μείωση και η πόλη θρηνεί δεκάδες θύματα. Πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών αναγκάστηκε να νοσηλευτεί σε άλλους νομούς.

00:11 / 00:16

Δύσκολα και στην Πέλλα

Τα νοσοκομεία της Πέλλας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Στα Γιαννιτσά η κλινική είναι γεμάτη με 100 ασθενείς όπως η μονάδα εντατικής. Ανάλογη η κατάσταση και στην Έδεσσα όπου νοσηλεύονται 93 άτομα και τα λιγοστά κρεβάτια στη ΜΕΘ να έχουν καταληφθεί.

Η Θεσσαλία βρίσκεται στο κόκκινο

Ο Βόλος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς στο δεύτερο κύμα 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της πόλης. Ενώ ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς αποτελεί το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα από τα 384 τεστ που έγιναν τα 166 ήταν θετικά ποσοστό 42,23%.

Λάρισα: Στέλνουν ασθενείς σε Χαλκίδα και Λαμία για την μάχη με τον κορονοϊό

Η Λάρισα καθημερινά δίνει μεγάλο αριθμό μολύνσεων, οι ροές στα νοσοκομεία έχουν φέρει στα όρια του το σύστημα.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ