Χριστούγεννα στο …σπίτι: Lockdown μέχρι να φτάσουμε διψήφια νούμερα εισηγούνται οι ειδικοί

Petite Perle 300×250

Οι πιο πιθανές ημερομηνίες για την άρση του lockdown, όπως όλα δείχνουν, είναι η 14η ή 21η Δεκεμβρίου. Οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ληφθεί και όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως επαναλαμβάνουν κυβέρνηση και ειδικοί. 

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες πάντως υπογραμμίζουν πως το lockdown θα πρέπει να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να χάσουμε τις βόλτες τα φετινά Χριστούγεννα.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εισέρχονται λοιπόν σε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα με το βλέμμα τους στραμμένο στις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμάζεται για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σπίτι, αυστηρά οικογενειακά και για ένα μικρό και στοχευμένο διάλειμμα στην καραντίνα. Το στίγμα στους πολίτες για το πώς θα μοιάζουν οι γιορτές φέτος το έδωσε άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θα περάσουμε πολύ πιο περιορισμένα με τις οικογένειές μας ενδεχομένως με μία οικογένεια ακόμα» είπε το Σάββατο (27/11) ο πρωθυπουργός. 

Γιατροί και νοσηλευτές εκφράζουν την αγωνία τους στο ενδεχόμενο ενός πρόωρου ανοίγματος, καθώς οι ΜΕΘ και κλίνες Covid-19 «ασφυκτιούν». Μέλη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υποστηρίζουν πως είναι νωρίς να χαλαρώσουν τα μέτρα στις 7 Δεκεμβρίου και προτείνουν στην κυβέρνηση η σταδιακή επαναφορά σε μια σχετική κανονικότητα να αρχίσει από τις 14 Δεκεμβρίου. Υπάρχουν όμως και εισηγήσεις για παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, και μετά να αρχίσει ένα μικρό διάλλειμα 15 – 20 ημερών για να κινηθεί η αγορά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ