Ένα θετικό κρούσμα στα πρώτα 180 δείγματα – Σε εξέλιξη η ιχνηλάτιση στον Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Προθυμία δείχνουν οι κάτοικοι- Αν χρειαστεί θα γίνει και νέος έλεγχος

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Μια από τις μεγαλύτερες διαδικασίες ιχνηλάτισης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,  είναι σε εξέλιξη στον Κρουσώνα.

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ σε κατοίκους που ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για να υποβληθούν στα rapid τεστ.

Οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν μπορεί κάποιος να ελεγχθεί αν το επιθυμεί και δεν έχει κλείσει ραντεβού.

Η προσέλευση των κατοίκων είναι ικανοποιητική καθώς πολλοί είναι αυτοί που έδειξαν προθυμία να υποβληθούν στη διαδικασία.

Κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένοι.  

Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 200 τεστ, ωστόσο μάλλον αυτός ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος.

Αν χρειαστεί θα γίνει και νέα ιχνηλάτιση, στο χωριό,  όπως είπε μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμουδάκη.

Στην περιοχή πραγματοποιείται ευρύτερη ιχνηλάτιση και είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είπε μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου, ο επόπτης ΕΟΔΥ Ηρακλείου Παναγιώτης Μαματζάκης.

Από το πρωί στο σημείο βρέθηκαν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Φασουλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φώτης Τρυπιδάκης ο οποίος υποβλήθηκε κι ο ίδιος σε rapid test.

"Η διαδικασία γίνεται  για να προστατευθεί η  κοινωνία" είπε ο Δήμαρχος που ευχαρίστησε τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ και την 7η ΥΠΕ.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το ρεπορτάζ της Φωνής Μαλεβιζίου ένα από τα τεστ των κατοίκων έδειξε ότι είναι θετικό.

Όσοι κάτοικοι βρεθούν θετικοί θα υποβληθούν και σε μοριακό έλεγχο. Ήταν το πρώτο θετικό τεστ σε σύνολο 180 δειγμάτων.

Οι αριθμοί προς παρών δεν ανησυχούν τους ειδικούς ωστόσο όλοι αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Κρουσώνας επιλέχθηκε για rapid τεστ επειδή τις τελευταίες 3 εβδομάδες, καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα και ένας θάνατος ηλικιωμένου άνδρα. Περίπου τα μισά από τα 16 θετικά κρούσματα χρειάστηκαν νοσηλεία.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ