Star Wars: Πέθανε ο ηθοποιός πίσω από τον Darth Vader της αυθεντικής τριλογίας

Petite Perle 300×250

Όταν ο David Prowse προσκλήθηκε από τον George Lucas να κάνει οντισιόν για το πρώτο επεισόδιο των 'Star Wars', είχε ήδη υποδυθεί μία σειρά από τέρατα και κακούς. Ως πρώην bodybuilder, η επιβλητική του φιγούρα τού έδινε προβάδισμα σε τέτοιους ρόλους.

Όταν ο Lucas τον ρώτησε για ποιον προτιμούσε να κάνει οντισιόν, τον Darth Vader ή τον Chewbacca, εκείνος διάλεξε τον πρώτο. Γιατί; «Όλοι θυμούνται τον κακό».

Ο Prowse έφυγε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, είχε όμως καταφέρει να γνωρίσει από κοντά εκατοντάδες φαν των 'Star Wars'. Όπως έγραψε ο Jason Joiner σε μία σελίδα του Facebook αφιερωμένη στον ηθοποιό, ένας στενός συνεργάτης του Prowse και μάνατζερ σε events, «ο Dave ήταν αφοσιωμένος στη συνάντησή του με τους φαν επί δεκαετίες και υπήρξε για πολλούς ο πρώτος guest που είχαν γνωρίσει τις πρώτες ημέρες των Comic Cons και στα events από συλλέκτες. Ο Dave ήταν larger than life και θα μας λείψει τόσο πολύ. Η αγάπη και οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην οικογένειά του».

Darth Vader

Ο Prowse ήταν στο κοστούμι του Darth Vader για μεγάλο μέρος του screentime του Sith Lord και φημολογείται πως είχε πει και πολλές ατάκες του στο σετ, αν και η χαρακτηριστική του φωνή δόθηκε τελικά από τον Αμερικανό James Earl Jones.

Γεννήθηκε στο Bristol το 1935, μεγάλωσε με τη μητέρα του και δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του. Ανέπτυξε πάθος για το bodybuilding στην εφηβεία, άρχισε να προπονείται από νωρίς με βάρη, και αγωνίστηκε σε διαγωνισμούς Mr. Universe, όπου έγινε φίλος με τον Arnold Schwarzenegger και τον Lou Ferrigno. Στη συνέχεια είχε κερδίσει το βρετανικό πρωτάθλημα άρσης βαρών βαρών τρεις φορές και είχε μάλιστα επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Αγγλία στους Αγώνες Κοινοπολιτείας του 1962 στο Perth της Αυστραλίας.

Darth Vader

Πριν τον Darth Vader, ο Prowse είχε παίξει το τέρας του Frankenstein στο 'Casino Royale' του 1967 και παρότι το casting του είχε βασιστεί στο ανάστημά του, τελικά θα του ξυπνούσε το ενδιαφέρον για την υποκριτική. Το βιογραφικό του περιλάμβανε ρόλους στο 'A Clockwork Orange' και πολλές ταινίες Hammer Horror, ενώ ήταν ο προσωπικός εκπαιδευτής του Christopher Reeve για τον ρόλο του Superman το 1978.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ