Αρκουμανέας: Απαράδεκτα και κακόβουλα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ

Petite Perle 300×250

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, απάντησε για τις καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε τα δημοσιεύματα ως απαράδεκτα και κακόβουλα.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ήταν «παρών» στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, λέγοντας αρχικά: «Θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν την εργασία εκατοντάδων επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων του ΕΟΔΥ και της χώρας μας. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής ασθενών Covid-19».

Στη συνέχεια ο κ. Αρκουμανένας μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται και επεξεργάζονται προκειμένου στις 18:00 κάθε μέρα να υπάρχουν τα δεδομένα και να δίνουμε πιο ειδικά στοιχεία, έτσι ώστε να έχουμε μία καλή εικόνα για την πανδημία».

Όσον αφορά τις ιδιωτικές συμβάσεις που αναφέρονται στα ίδια δημοσιεύματα είπε ότι από τις 2 Ιουνίου 2020 υπάρχει αναρτημένη στη Διαύγεια συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά τις ΚΟΜΥ και ότι αυτές οι κινητές μονάδες καταγραφής αναφέρονται στο ΕΟΔΥ.

Τέλος τόνισε ότι «όλα αυτά βλάπτουν την προσπάθεια σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την πανδημία στη χώρα».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ