Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις για το 30ευρω στους ελαιοπαραγωγούς

Petite Perle 300×250

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου έχουν οι κατ' επάγγελμα αγρότες ελαιοπαραγωγοί να υποβάλλουν αίτηση για την έκτακτη ενίσχυση μέσω του μέτρου 21 του ΠΑΑ στο ελαιόλαδο.  Ως γνωστόν η αρχική προθεσμία των 10 ημερών που έληξε την περασμένη Παρασκευή δεν ήταν αρκετή για να καλυφθεί ο όγκος των αιτήσεων που έπρεπε να αναρτηθούν, αφού από τους 145.000 δικαιούχους, στους οποίους θα κατανεμηθούν 126 εκατ. ευρώ, είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία 106.000, με σχεδόν 40.000 δικαιούχους να μην είχαν προλάβει.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου οι αιτήσεις έφτασαν τις 135.000 περίπου. 

Εξηγήσεις Βορίδη για τους μη κατ' επάγγελμα

Μεγάλη γκρίνια εξακολουθεί πάντως να υπάρχει και στην Κρήτη για τη μη συμπερίληψη στην έκτακτη βοήθεια των ελαιοπαραγωγών που δεν έχουν ως κύριο επάγγελμα τη γεωργία, ανάμεσα τους και πολλοί συνταξιούχοι με μηνιαία εισόδημα περίπου 400 ευρώ.

Στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Μάκης Βορίδης, στέκεται στην «προτεραιοποίηση των κατά κύριο επάγγελμα γεωργών» καθώς αυτό «υπαγορεύεται και από το γεγονός ότι πλήττονται περισσότερο από τους ετεροεπαγγελματίες, οι οποίοι έχουν έσοδα από άλλες κύριες πηγές εισοδήματος και κατ΄ επέκταση δυνατότητα αποζημίωσης από τα λοιπά μέτρα στήριξης που έχει λάβει η Κυβέρνηση, εφόσον βεβαίως πλήττεται η κύρια δραστηριότητά τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ