Βουλευτής Μέρα25 Λογιάδης Γεώργιος : Αφανισμός του κλάδου των Δρεπτών Ανθέων

Petite Perle 300×250

Σε κοινή επιστολή των  Αγροτικών  Συλλόγων:  Σελίνου Χανίων, του  Τυμπακίου Ηρακλείου, του Σητείας Λασιθίου και  Ιεράπετρας Λασιθίου,  εκπέμπεται το τελευταίο σήμα κινδύνου για τον κλάδο των κομμένων λουλουδιών, πριν τον τελικό αφανισμό του από τον παραγωγικό χάρτη της χώρας.

Η απόφαση να κλείσουν όλα τα βασικά σημεία πώλησης (ανθοπωλεία – λαϊκές αγορές) αποδείχθηκε καταστρεπτική για όλους τους παραγωγούς και η διαταραχή που έχει προκληθεί είναι μη αναστρέψιμη.

Δεδομένου ότι ο κλάδος των Δρεπτών Ανθέων είναι στην κορυφή των ευπαθών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και τα σημεία πώλησης τους ουδέποτε δημιουργούσαν προϋποθέσεις συνωστισμού πολιτών.

Να επισημανθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο οι παραγωγοί δέχτηκαν το πρώτο μεγάλο πλήγμα και έπειτα από διαβεβαιώσεις τις ελληνικής κυβέρνησης για ορθή αντιμετώπιση της κρίσης, έκαναν τον προγραμματισμό τους, ώστε να ξεκινήσουν από το απόλυτο ΜΗΔΕΝ την παραγωγική διαδικασία.

Δεδομένου ότι τα λουλούδια δεν αποτελούν είδος πολυτελείας αλλά μια διέξοδο για την ψυχική ισορροπία όλων

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση οικονομική στήριξη των παραγώγων Δρεπτών Ανθέων καθώς οι πωλήσεις των προϊόντων τους αναμένονται να συνεχίσουν να είναι μηδενικές στους επόμενους μήνες, ώστε να μπορέσουν να συντηρήσουν τις καλλιέργειες, και  ο κλάδος να συνεχίσει να υφίσταται στο τέλος της κρίσης;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ