Κορωνοϊός – FT: Σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει πριν τον Ιανουάριο η διανομή εμβολίων στην ΕΕ

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Δημοσίευμα των Financial Times εκτιμά ότι η διανομή εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει πριν από τον Ιανουάριο. 

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα, ότι κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (European Medicines Agency) για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους. Ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει τον κυλιόμενο έλεγχο των δεδομένων της μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον Οκτώβριο.

Η αίτηση προς τον EMA έρχεται μετά την αντίστοιχη αίτηση στον αμερικανικό FDA στις 20 Νοεμβρίου, κίνηση που έφερε τις δύο εταιρείες ένα βήμα πιο κοντά στη διάθεση του εμβολίου τους.

Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση των FT, στο χρονοδιάγραμμά του της περασμένης εβδομάδας ο EMA έθετε ως στόχο την 22α Δεκεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση, για την διατύπωση της άποψης του επί των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε χθες, αυτή η ημερομηνία μπορεί να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με άλλα εμπιστευτικά έγγραφα από τις χθεσινές συζητήσεις, η εκτίμηση των FT για το εμβόλιο της Moderna τοποθετείται στις 12 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, στην πρώτη ανακοίνωση μετά τις αιτήσεις για εγκρίσεις των εμβολίων κατά της Covid-19, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε πως οι αξιολογήσεις για τις εγκρίσεις των εμβολίων των Pfizer και Moderna θα ολοκληρωθούν εντός Δεκεμβρίου. Ειδικότερα στις 12 Δεκεμβρίου για το εμβόλιο της Moderna και στις 29 Δεκεμβρίου για το εμβόλιο της Pfizer.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...