Μανώλης Συντυχάκης: Κυρίαρχος ο ρόλος βιομηχάνων στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Στους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων βασίζεται το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αναδεικνύοντας τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν που είχαν ως κριτήρια τις επενδυτικές προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων για τις χωροθετήσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Όπως είπε, «δεν είναι τυχαίο ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, κυρίαρχο και περίοπτο ρόλο έχουν ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ, οι εκπρόσωποι δηλαδή βιομηχάνων και μεγαλοξενοδόχων, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρηματικών Πάρκων καθώς και άλλοι φορείς εκπρόσωποι του εγχώριου κεφαλαίου, ενώ πετιούνται έξω στην κυριολεξία η Δασική Υπηρεσία που διαχειρίζεται το 65% των χερσαίων δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών».

Ανέφερε πως σε επίπεδο χωροταξίας επεκτείνεται το δικαίωμα εγκατάστασης σε ιδιωτικές επενδύσεις (ή δημόσιες που παραχωρούνται σε ιδιώτες, π.χ. αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι, φράγματα κλπ.) και οι απαγορεύσεις μειώνονται, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τα λαϊκά στρώματα (σχολική στέγη κλπ.).

Σε επίπεδο πολεοδομίας, με τις ρυθμίσεις της εκτός σχεδίου δόμησης, επεκτείνεται το δικαίωμα επιχειρηματικής δράσης και μειώνεται το δικαίωμα αξιοποίησης περιουσιών των λαϊκών στρωμάτων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ