Ως το τέλος του έτους η πληρωμή του τριαντάευρου στους ελαιοπαραγωγούς

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων στην πλατφόρμα για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο το ενδιαφέρον των ελαιοπαραγωγών στρέφεται στην πληρωμή των δικαιούχων. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων, ώστε μέσα στον μήνα να προχωρήσει η πληρωμή της ενίσχυσης.

Το συνολικό ποσό που θα κατανεμηθεί, ως γνωστόν ανέρχεται στα 126 εκατ. ευρώ, με την μέση ενίσχυση σύμφωνα με πληροφορίες να κυμαίνεται μεταξύ των 1000 και 2000 ευρώ στους παραγωγούς. Εφόσον είναι εφικτή η πληρωμή των ποσών μέσα στο 2020, τότε αυτή θα δρομολογηθεί τις ημέρες που θα γίνει και η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει προς τα επόμενα 24ωρα οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Εν τω μεταξύ, από το μεσημέρι της Τρίτης 1η Δεκεμβρίου και σταδιακά ανά Περιφέρεια ξεκίνησε η πίστωση της προκαταβολής των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, που φέτος αφορά ποσοστό 80%, αυξημένο από πέρυσι. Η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου θα κλείσει η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής από παραγωγούς εαρινής πατάτας, ελιάς Καλαμών, καρπουζιού και κηπευτικών Κρήτης.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...