Επέστρεψαν στην Κρήτη οι νοσηλεύτριες που είχαν πάει εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη

Petite Perle 300×250

Μετά από 15 ημέρες εθελοντικής εργασίας επέστρεψαν στην Κρήτη οι νοσηλεύτριες που είχαν μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Πριν λίγες ημέρες είχαν επιστρέψει οι πέντε από τις δέκα νοσηλεύτριες και σήμερα επέστρεψαν οι υπόλοιπες.

Μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, οι εθελόντριες νοσηλεύτριες μίλησαν για την μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί στην βόρεια Ελλάδα ενώ τόνισαν πως η στήριξη του κόσμου ήταν κάτι το ανεπανάληπτο στην προσπάθειά τους.

Θυμίζουμε ότι οι δέκα νοσηλεύτριες, με εξειδικευμένες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ταξίδεψαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας τις οικογένειες και τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της πόλης.

Στη συνέχεια το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άλλες νοσηλεύτριες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Δ. Τσαλικάκης: «Ο εθελοντισμός δεν έχει όρους, ούτε διαπραγματεύσεις»

Το δικό του ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες της Κρήτης αλλά και την 7η ΥΠΕ Κρήτης εξέφρασε μέσω ανάρτησης ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Ο ίδιος ανέφερε: «Ο εθελοντισμός δεν έχει όρους, ούτε διαπραγματεύσεις. Από την πρώτη μέρα, στην πρώτη γραμμή. Θα κρατήσουν για πάντα την αγάπη των συναδέλφων τους και την προσπάθεια όλων σαν ομάδα. Η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες και στη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη».

«Βαθιά πατριωτική πράξη»

«Αφήσατε τα σπίτια σας, αφήσατε τις οικογένειές σας, ταξιδέψατε σε άλλα σπίτια και σε άλλες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που σας έχουν ανάγκη. Το σπίτι σας είναι όλη η Ελλάδα, οι οικογένειες σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Δεν είναι απλά μια ευγενική πράξη, είναι μια βαθιά πατριωτική πράξη και θέλω στο πρόσωπό σας να σας συγχαρώ ως επαγγελματίες αλλά και ως εθελοντές στην πρώτη γραμμή» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνοντας μάλιστα «βαθιά υπόχρεος». «Τη στιγμή της κρίσης, τη στιγμή που η κοινωνία -όχι το κράτος- σας χρειάστηκε, εσείς σηκώσατε το χέρι, ανταποκριθήκατε και αυτή η εμπειρία νομίζω είναι μία εμπειρία ζωής για όλους και όλες», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ