Παρέμβαση Γιώργου Μαρκογιαννάκη στη συνεδρίαση της Περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης

Petite Perle 300×250

Με επιστολή του ο τέως Δήμαρχος Γαζίου κ.Γιώργος Μαρκογιαννάκης έκανε παρέμβασή στη συνεδρίαση της Περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Το θέμα που έθιξε με την τοποθέτηση του αφορούσε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που πρέπει να κατασκευαστούν κυρίως στους παραλιακούς οικισμούς με ταυτόχρονη οριοθέτηση των ρεμάτων.

Δείτε τι αναφέρει στην επιστολή του ο Γιώργος Μαρκογιαννάκης:

Μαρκογιαννάκης Γιώργος. Γάζι 4-12-2020
Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης
Περιφέρειας Κρήτης.
Τέως Δήμαρχος Γαζίου.
Προς κ. Μπαριτάκη Παύλο
Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου και Επιτροπής Διαβούλευσης.
Θέμα : Στρατηγικός Σχεδιασμός Περιφέρειας Κρήτης 2020-2023.
Παρέμβασή μου κατά τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη,της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Κρήτης της 3-11-20
Αγαπητέ Πρόεδρε :
Σε συνέχεια της παρέμβασής μου κατά την ανωτέρω συνεδρίασης και δεδομένης της προβληματικής διαδικτυακής σύνδεσής μου,σας καταθέτω και εγγράφως τα βασικά σημεία της τοποθέτησής μου.
"Αγαπητοί συνάδελφοι.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο σύνολο του Πολιτικού αλλά και του διοικητικού προσωπικού της Περιφέρειας Κρήτης,για την πληρότητα-σε όλα τα επίπεδα-του πρώτου ουσιαστικά,Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.
Προσωπικά θέλω να αναφερθώ σε ένα μείζων πρόβλημα,στο οποίο θα πρέπει να δοθεί επείγουσα προτεραιότητα.
Έχει να κάνει με την αναγκαιότητα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων,κυρίως στους παραλιακούς οικισμούς της Κρήτης μας.
Είναι γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή άρχισε να δείχνει το αρνητικό της πρόσωπο και στον τόπο μας.
Έντονα καιρικά φαινόμενα,κυρίως καταιγίδες άρχισαν να εμφανίζονται κατά τόπους και να δημιουργούν πρωτόγνωρες για εμάς πλημμυρικές καταστάσεις,με τεράστιες υλικές ζημιές αλλά και να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των κατοίκων του τόπου μας.Είναι νωπές οι μνήμες μας από τις τελευταίες πλημμύρες σε περιοχές του νησιού μας.
Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη μας και ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές έχουν δημιουργηθεί δεκάδες παραλιακοί οικισμοί.
Η συντριπτική πλειοψηφία των οικισμών αυτών έχει γίνει με άναρχη δόμηση στις απολήξεις των ρεμάτων, στα οποία δεν υπάρχει οριοθέτηση.Η δε κοίτη των ρεμάτων αυτών έχει μετατραπεί σε κεντρική οδό.
Αγαπητέ Πρόεδρε.
Η πρόταση μου είναι ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει-μεταξύ άλλων- να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ανάθεση μελετών για την οριοθέτηση των ρεμάτων και την εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των παραλιακών οικισμών,αρχίζοντας από το βόρειο παραλιακό μέτωπο της Κρήτης.
Είμαι σίγουρος ότι οι μελέτες αυτές,στα χέρια του Περιφερειάρχη μας Σταύρου Αρναουτάκη,σύντομα θα υλοποιηθούν και θα γίνουν τα απαραίτητα αυτά έργα.
Τα έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Ευχαριστώ"
Γιώργος Μαρκογιαννάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ