Έρχονται έκτακτες προσλήψεις στον Δήμο Ηρακλείου και επιδόματα πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Petite Perle 300×250

Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

 Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Καναβάκη, ένα από τα θέματα αφορά κάποιες προσλήψεις 18 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Προσλήψεις που αφορούν την τεχνική υπηρεσία, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, διοικητικοί.

 «Πρόκειται για μια δυνατότητα που μας έχει δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών από την αρχή της πανδημίας, να προχωράμε σε έκτακτες προσλήψεις 4μηνης διάρκειας και έχουμε αξιοποιήσει την δυνατότητα αυτή, γιατί μπορούμε να ενισχύουμε κάποιες υπηρεσίες έτσι. Έχουμε κάνει προσλήψεις 90 ατόμων, και τώρα προχωράμε στην πρόσληψη αυτή, η οποία μόλις ψηφιστεί θα βγει και σχετική ανακοίνωση». 

Ακόμη ένα θέμα το οποίο ενδιαφέρει τον κόσμο, είναι πως ήρθε η κρατική ενίσχυση σχετικά με κάποια επιδόματα που πρέπει να δοθούν στους πληγέντες από τις καταστροφές. 

«Ήρθαν τα χρήματα για την καταβολή των επιδομάτων και έχει γίνει μια ολόκληρη διαδικασία. Έχουν ειδοποιηθεί οι άνθρωποι ότι ήρθαν τα χρήματα, οπότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην καταβολή των επιδομάτων. 

Επίσης, ήρθε ένα ποσό 200.000 ευρώ για την τεχνική υπηρεσία, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Τέλος, στην Οικονομική Επιτροπή επίσης θα τεθεί η τέταρτη δόση της κατανομής, ύψους 400.000 ευρώ, για τις σχολικές επιτροπές. «Είναι η κατανομή που έρχεται περιοδικά για τις ενισχύσεις. Μια κατανομή που αυτή τη φορά την έχουν ανάγκη πραγματικά, διότι η πανδημία έχει επηρεάσει και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Έχουν γίνει αρκετά πράγματα και στα σχολεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πραγματικά οι σχολικές επιτροπές έπρεπε να τη λάβουν». 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ