Πατέρας Μελίνας Παρασκάκη: «Να καταδικαστεί με την αυστηρότερη των ποινών»

Petite Perle 300×250

Για τις 16 Δεκεμβρίου οπότε και αναμένεται η αγόρευση του Εισαγγελέα, διέκοψε το δικαστήριο όπου και σήμερα βρέθηκε στο επίκεντρο ο θάνατος της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Στο εδώλιο κάθισε η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

«Θέλω να καταδικαστεί με την αυστηρότερη των ποινών»

Ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού, έντονα συγκινημένος, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της γιατρού, τονίζοντας ότι δεν μπόρεσε να αναληφθεί τότε την σοβαρότητα της κατάστασης . Είπε μάλιστα ότι πρέπει να καταδικαστεί με την αυστηρότερη των ποινών.

«Δεν αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί»

«Θέλω να καταδικαστεί αλλά πρώτα έχει καταδικαστεί στα μάτια του κόσμου. Η έλλειψη σοβαρότητας στην εκτέλεση του καθήκοντος της και η ελαφρότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων της, οδήγησε σε μοιραία για εμάς αποτελέσματα.

5 χρόνια μετά συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί, παρουσιάζοντας την ίδια ελαφρότητα και κατά τη διάρκεια της δίκης, επιτείνοντας την οργή όλων όσων έβλεπαν τη συμπεριφορά της μέσα στο δικαστήριο και προσβάλλοντας με την ασυνειδησία της τη μνήμη της κόρης μας».

«Να μη πέσει ξανά κανείς στα χέρια της»

Ο τραγικός πατέρας συνέχισε λέγοντας: «Είμαι σίγουρος πως και μετά την ανακοίνωση της ποινής θα συνεχίσει να παραμένει αποστασιοποιημένη από την πραγματικότητα και να υποκρίνεται ότι δεν έχει καμία συναίσθηση των πράξεων της και των τραγικών επιπτώσεων τους. Εμείς όμως που τις ζούμε πρωί βράδυ έχουμε. Κι έχουμε και δύο καθήκοντα. Πρώτον να τιμωρηθεί το άτομα αυτό με την αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο νόμος, στο όνομα της κόρης μας που έπεσε σε αυτά τα χέρια.

Δεύτερον, να φροντίσουμε να μη πέσει κανείς από εσάς και τα παιδιά σας στα ίδια εγκληματικά ανίκανα χέρια, απομακρύνοντας με κάθε τρόπο την παρουσία της από τις χειρουργικές αίθουσες. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μου άφησε η Μελίνα, να μη πέσει άλλος στα χέρια της κατηγορουμένης», είπε με πόνο ψυχής ο πατέρας του κοριτσιού.

Τι είπε η αναισθησιολόγος

Την ίδια στιγμή η αναισθησιολόγος περιέγραψε με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο. » Δήλωσε ότι έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί καθώς και ότι η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένη χειρουργείου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

πηγή: www.cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ