Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σταμάτησε να συμμετέχει στις συναντήσεις στο ΝΑΤΟ

Petite Perle 300×250

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η Ελλάδα σταμάτησε να συμμετέχει σε συναντήσεις του ΝΑΤΟ παρά «τα καλοπροαίρετα» βήματα της χώρας του.

«Αυτή την στάση της Ελλάδας θα πρέπει να την αντιληφθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της διαμάχης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Peter Szijjarto.

Μάλιστα, ο Ούγγρος υπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι η «ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κυρίως στα χέρια της Τουρκίας» ενώ παράλληλα ανέφερε πως «η Άγκυρα είναι στρατηγικός εταίρος της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την προκλητική της συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να «μην είναι τυφλή» όσον αφορά στην Ελλάδα, εμφανώς ενοχλημένος από τις πιέσεις που ασκεί η Αθήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ