Φράγκος:«Η ΕΕ εκθέτει την Ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την κακοκαιρία Ιανός»

Petite Perle 300×250

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα για την επιτάχυνση της βοήθειας προς τους πληγέντες του κυκλώνα «Ιανός» στην Ελλάδα.

Η απάντηση εκθέτει την Ελληνική κυβέρνηση με τον πιο χαρακτηριστικό και ξεκάθαρο τρόπο: «Μέχρι στιγμής η Επιτροπή δεν έχει λάβει αίτηση από την Ελλάδα για την παροχή βοήθειας από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ) για τις ζημίες που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα «Ιανός». Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί εντός 12 εβδομάδων από την επέλευση της καταστροφής.»

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είχε αποστείλει αμέσως σχετική ερώτηση από τις 23 Σεπτεμβρίου για τις τεράστιες καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία που προκάλεσε ο «Ιανός» σε περιοχές της Ελλάδας, όπως η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, η Φθιώτιδα και η Καρδίτσα.

Την ίδια ώρα που δίνεται μάχη στις Βρυξέλλες να εξασφαλίσει η Ελλάδα επιδοτήσεις και βοήθεια, ώστε να επουλώσει τις πληγές, κάποιοι επέλεξαν να μην ζητήσουν βοήθεια. Επίσης η Επίτροπος Φερέιρα στην απάντηση της, υπενθυμίζει ότι στενεύει το χρονικό περιθώριο της αίτησης.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος με ευθύνη απέναντι στους πληγέντες θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διεκδικεί. Τα χρήματα που έχουν διατεθεί στους πληγέντες δεν αρκούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν, ούτε τις παρούσες ζημιές, ούτε τις παραλείψεις του παρελθόντος σε έργα υποδομής. Δεν επιτρέπεται για την Ελλάδα να παρουσιάζει σήμερα τόσο χαμηλά ποσοστά απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Οι ανάγκες είναι τεράστιες και πέραν της απουσίας του Ταμείου Αλληλεγγύης, η μη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων στους πολύπαθους συμπολίτες μας, ενέχει τεράστιες ευθύνες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ