Μαφιόζικο χτύπημα στα Βριλήσσια: Πως εκτέλεσαν το Δημήτρη Καπετανάκη

Petite Perle 300×250

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συμβόλαιο θανάτου "βλέπει" η ΕΛΑΣ πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία που έγινε μέρα μεσημέρι στα Βριλήσσια, με θύμα τον Δημήτρη Καπετανάκη.

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο Καπετανάκης ήταν αναμεμιγμένος σε μια σειρά σκοτεινών υποθέσεων, με πρωταγωνιστικό ρόλο, για κάποιες από τις οποίες είχε παραπεμφθεί και στην Δικαιοσύνη, αλλά είχε αθωωθεί.Το παρατσούκλι του Καπετανάκη στον Αθηναϊκό υπόκοσμο ήταν Καππές.

Ο 56χρόνος περπατούσε πεζός κοντά στο σπίτι του όταν δέχτηκε τουλάχιστον 10 σφαίρες από διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι δράστες "τον γάζωσαν" και τράπηκαν σε φυγή ενώ το θύμα είχε μαζί του ένα πιστόλι το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Μάλιστα, μάρτυρες έκαναν λόγο και για χαριστική βολή στο κεφάλι.

Αμέσως μετά οι εκτελεστές διέφυγαν με τη μαύρη BMW την οποία και εγκατέλειψαν περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά, στο Πάτημα Χαλανδρίου αφότου της έβαλαν φωτιά. Από εκεί, εικάζεται ότι εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή, ενδεχομένως ένα Mini Cooper.

Το αιματηρό επεισόδιο έλαβε χώρα στην οδό Υμηττού και ο στόχος των εκτελεστών είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές αφού μεταξύ άλλων ανήκε και στο λεγόμενο "συνδικάτο του εγκλήματος", το οποίο μεσουρανούσε τη δεκαετία του '90 με δολοφονίες, εκβιασμούς, ροζ κυκλώματα, νονούς της νύχτας και επίορκους αστυνομικούς.

Ο Καπετανάκης είχε εμπλοκή σε πολλές υποθέσεις και της δεκαετίας του 2000, ανάμεσά τους η ληστεία – μαμούθ στη γαλακτοβιομηχανία της Δέλτα αλλά και η επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη. Οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ενώ απαντήσεις αναμένονται και από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί στο πτώμα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι ήταν επαγγελματίες εκτελεστές που είχαν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια τον φόνο και προφανώς παρακολουθούσαν το θύμα τους πριν "χτυπήσουν". Την ίδια ώρα, ερευνούν και το ενδεχόμενο σύνδεσης με την μαφιόζικη εκτέλεση που είχε γίνει πέρυσι τον Οκτώβριο στο Χαϊδάρι. Θύμα της ήταν ένας 50χρονος επιχειρηματίας, με τον οποίο ο Καπετανάκης είχε άριστες σχέσεις και στενή συνεργασία.

Παράλληλα, εξετάζονται και άλλες δύο απόπειρες δολοφονίας, μία στη Βούλα και στην Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά καθώς σχετίζονται και αυτές με τον κόσμο της νύχτας.

ΠΗΓΗ THE TOC


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ