Νίκος Ηγουμενίδης: Η ΝΔ απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας και είναι επικίνδυνη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Petite Perle 300×250

Στα στοιχεία της υγείας στον Προϋπολογισμό 2021 επικεντρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Επικεντρώνοντας στα θέματα της υγείας μέσα στον Προυπολογισμό του 2021 και απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής και ιατρός καρδιολόγος Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε συγκεκριμένα:

Πρώτον, προχωρήσατε σε μία άνευ προηγουμένου συμπίεση της λειτουργίας των νοσοκομείων. Η μόνη απειλή της υγείας για τους Έλληνες είναι ο κορωνοϊός και δεν υπάρχει άλλη αρρώστια, δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα υγείας!

Δεύτερον, φτιάξατε ένα σύστημα ιχνηλάτησης που με την αύξηση των κρουσμάτων κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Τρίτον, θυμόμαστε πολύ καλά την επεξεργασία των στοιχείων, τη δεύτερη λίστα, την παράπλευρη λίστα, την υποκατηγορία και όλα αυτά τα οποία δεν στάθηκαν ικανά να κρύψουν ότι ουσιαστικά είχαμε μία υποταγμένη στις μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες ανάγνωση των στοιχείων.

Ειδικότερα για τα στοιχεία της υγείας στον Προϋπολογισμό ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε ότι: «Ο προϋπολογισμός εδώ είναι και προκλητικός. Είναι 572 εκατομμύρια ευρώ κάτω για το 2021. Ακόμα και η οικονομική ενίσχυση που δόθηκε το Πάσχα στους υγειονομικούς δεν προβλέπεται για τη χρονιά του 2021, λες και τελείωσε η πανδημία. Η ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μειώνεται πάνω από το 50%. Τα 608 εκατομμύρια ευρώ γίνονται 300 εκατομμύρια ευρώ», είπε για το ίδιο το κείμενο του Προϋπολογισμού.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ιδιαίτερα στην ομιλία του την πολιτική της ΝΔ στην υγεία με στόχο την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα: «Η πανδημία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έρχεται ουσιαστικά να αναδείξει στην επιφάνεια τη διαφορά μας στα θέματα της υγείας. Κι επειδή μου αρέσει, προτιμώ την Πολιτική –με «π» κεφαλαίο- και απεχθάνομαι, σιχαίνομαι –επιτρέψτε μου την έκφραση- την μικροπολιτική, θα σταθώ στην ουσία. Είμαστε με το δημόσιο σύστημα υγείας, είστε με την αύξηση του ζωτικού χώρου του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε: «Αν, κύριοι, είστε αποτυχημένοι στη διαχείριση της πανδημίας, για το δημόσιο σύστημα υγείας είστε επικίνδυνοι», και αναφέρθηκε στο ταξικό πρόσημο του Προϋπολογισμού:  «Έχει το ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που το φέρνει. Μιλάμε για ένα κόμμα που έχει ιστορία και διαδρομή στην Ελλάδα, μία διαδρομή στην οποία έδωσε πάρα πολλά στους λίγους και πάρα πολύ λίγα στους πολλούς».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ