Σωκράτης Βαρδάκης: Καλεί τη Ν. Κεραμέως να αναλάβει πολιτική ευθύνη

Petite Perle 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τον αποκλεισμό εκατοντάδων μαθητών από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ελλείψει υλικοτεχνικού εξοπλισμού, μετά και τα τελευταία στοιχεία συνδικαλιστικών φορέων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τονίζουν ότι βρισκόμαστε ήδη στην τέταρτη εβδομάδα αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, ωστόσο τα προβλήματα που επανειλημμένα έχουν επισημανθεί παραμένουν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό εκατοντάδων μαθητών από την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.


Στο νομό Ηρακλείου έχουν καταγραφεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιπτώσεις 700 παιδιών τα οποία αποκλείονται καθημερινά από την πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής
υποδομής και πάνω από 1.300 παιδιά που παρακολουθούν μέσω κινητού, γεγονός που μειώνει αισθητά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης δεν έχει προμηθευτεί μέσω του Υπουργείου, καμία σχολική μονάδα υλικοτεχνικό εξοπλισμό για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αδιαφορώντας για την όξυνση των εκπαιδευτικών και
κοινωνικών ανισοτήτων και την καταστρατήγηση του δικαιώματος όλων των μαθητών για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Επίσης, κάποιοι μαθητές υστερούν τελικά ως προς την διδαχή εκπαιδευτικής ύλης,  όπως αυτή ορίζεται ανά σχολικό έτος από το Υπουργείο. Δεδομένης της παράτασης του lock down για διάστημα περίπου ενός μηνός, γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι θα πρέπει να δοθεί μια λύση από το Υπουργείο άμεσα και οι βουλευτές καλούν την Υπουργό να απαντήσει με σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της δέσμευσης, για παροχή του απαιτούμενου εξοπλισμού, ηλεκτρονικών συσκευών (tablets),  σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Οι βουλευτές ρωτούν επίσης την Υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να "γεφυρώσει" τις εκπαιδευτικές ανισότητες στις οποίες έχουν  περιέλθει οι μαθητές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ